Een wedstrijd van afhaken of aanhaken. Zeker na het verlies vorige week tegen Zalk. De uitwedstrijd tegen het Zwolse CSV’28 was er gisteren dus één van groot belang voor MSC. De koploper moest pootje gelicht worden om (weer) mee te kunnen blijven doen voor de bovenste plekken in de 4e klasse en om de strijd in de 2e periode. En dat lukte, MSC won in het winderige Zwolle met 1-0 en zag naaste concurrenten fouten maken. Daardoor blijft de koploper in zicht en is de strijd om de 2e periodetitel met nog twee duels te gaan helemaal open. En wie is koploper in die 2e periode: juist MSC !

In Zwolle begon MSC fel aan de wedstrijd. Het resulteerde direct in twee goede mogelijkheden. Eerst was Jesse Bakker dichtbij de openingstreffer, maar kon de keeper nog redden. Direct daarna was het Naoufal Essayah die de doelman testte. Uiteindelijk bleek drie keer scheepsrecht, want in de 7e minuut was het Björn Lefferts die op aangeven van de uitstekend spelende Dave Everts de Zwolse doelman kansloos liet met een tegendraads schot in de verre hoek. Lang leek MSC niet te kunnen genieten van de voorsprong, want twee minuten na de openingstreffer was het de scheidsrechter die de bal na hands van Daan Admiraal op de stip legde. Maar ook vanaf 11 meter bleek Marc Holterman deze middag niet te verslaan. Hij pakte de penalty klem.

Na de openingsfase waarin van alles gebeurde, bleef MSC de bovenliggende partij. Het kreeg ook kansen om de wedstrijd al vroeg in het slot te gooien, maar de kansen werden niet omgezet in doelpunten. Alleen in de laatste vijf minuten van de wedstrijd (met 9 minuten blessuretijd was dat dus al ver na het verstrijken van de officiële speeltijd), was CSV’28 nog gevaarlijk, De hoge ballen waren echter allemaal een prooi voor Holterman of voor de ook prima spelende Meppeler defensie, ditmaal onder leiding van Niek Kuurman.

De winst werd dus over de streep getrokken en zal nu een vervolg gegeven moeten worden in de thuiswedstrijd op 4 maart tegen Wilsum. Daarna volgt de uitwedstrijd tegen HTC in Zwolle.