Camiel Fidom bracht MSC op voorsprong. Dat gebeurde nadat SC Joure een geweldige kans op de openingstreffer had laten liggen door voor open doel koppend te missen. MSC kreeg na de voorsprong nog kansen op de 0-2, maar Jos Fidom en Björn Bakker verzuimden te scoren. De Meppeler defensie gaf echter niets weg, waardoor MSC met een voorsprong de rust bereikte. Na rust bracht goudhaantje en invaller Marcel Linthorst de Meppelers op een verdiende 0-2. Linthorst was ingevallen voor Benne Sparenberg die zich al in de eerste helft na een kopduel met een forse hoofdwond in het ziekenhuis kon melden. Het resultaat: zeven hechtingen in zij wenkbrauw. Enkele minuten na de 2-0 bracht Jeroen Bodzinga de Friezen terug in de wedstrijd, maar verder kwam het niet. De beste kansen waren toen nog voor MSC, dat in Joure opnieuw een jeugdspeler zijn debuut zag maken. Nadat vorige week B-junior Mels Huisman voor het eerst in een officiële wedstrijd van MSC 1 meedeed, was het vandaag A-junior Rob Colenbrander die zijn debuut in MSC 1 maakte.
‘Het was met hangen en wurgen’, zo zei MSC-trainer Leo Blom na afloop. ‘Het was allemaal niet hoogstaand vanmiddag. Maar we hadden het voor de rust af moeten maken. Na de 2-0 dachten we lekker te kunnen gaan voetballen. Maar na vier minuten kwamen hun op 2-1. Het was een goede aanval waarbij onze keeper dacht dat de bal over de lijn was geweest, maar Bodzinga kopte hem bij de tweede paal binnen. Het was niet goed, eigenlijk heel slecht, maar we winnen wel weer’, aldus Blom.

Aangezien de concurrentie punten liet liggen staat MSC nu steviger aan kop in de hoofdklasse C. MSC heeft 25 punten uit 12 wedstrijden. Hercules dat met 1-1 gelijkspeelde bij Quick ’20, heeft 22 uit 11. SWZ Sneek dat met 1-2 verloor van Alcides heeft nu 21 uit 12.

Volgende week staat voor MSC de thuiswedstrijd tegen de nummer 4 Quick ’20 op het programma.