De finale was een fantastische climax van het populaire toernooi, dat meer toeschouwers trok dan ooit. Na 38 jaar is het grootste zaalvoetbaltoernooi in zijn soort van Nederland nog springlevend. De finaleronde was in de goed gevulde sporthal Angelslo weer een groot feest en kende een bijzonder spannende strijd om de kruisfinales, want twee beslissingen moesten vallen door het nemen van strafschoppen. De loting had uitgewezen dat poule A bestond uit Nieuw Buinen, MSC en WVV en kreeg meteen het predikaat ,poule des doods’. In poule B kruisten vijfvoudig winnaar Hoogeveen, Erica en nieuweling DZOH de degens.

Poule A kende een ongemeen spannende ontknoping. Nieuw Buinen, dat via de tussenronde de finale bereikte, startte knap met een 1-1 gelijkspel tegen MSC. Jos Fidom opende de score en Robert Hamming maakte gelijk. In de tweede wedstrijd eindigde ook MSC-WVV gelijk. Alex Zomer scoorde voor MSC twee keer en voor WVV scoorden Martijn Drent en Marcel Smit: 2-2. In het laatste duel tussen WVV en Nieuw Buinen konden beiden bij winst poulewinnaar worden. Bruce Tunjanan zette Nieuw Buinen verrassend op voorsprong, maar Marcel Smit zorgde voor de 1-1 eindstand. Alle ploegen eindigden op twee punten, maar MSC en WVV hadden een doelsaldo van 3-3 tegen Nieuw Buinen 2-2. Strafschoppen moesten de beslissing brengen over wie er eerste of tweede zou worden. De strafschoppenserie won MSC met 2-0 en eindigde als eerste in poule A en WVV als tweede. Nieuw Buinen was het kind van de rekening en moest om de vijfde plaats spelen.

In poule B was het net zo spannend om wie er tweede of derde zou eindigen. Erica pakte de eerste plaats overtuigend door met 3-0 te winnen van Hoogeveen en DZOH. DZOH en Hoogeveen kwamen niet verder dan een 2-2 gelijkspel, zodat er ook hier strafschoppen aan te pas moesten komen. Hoogeveen nam die net iets beter en bereikte de kruisfinales, terwijl DZOH tijdens haar eerste finaleronde, genoegen moest nemen met de strijd om de vijfde plaats.

De eerste kruisfinale tussen Erica en WVV was een van de meest aantrekkelijkste wedstrijden van de finale. WVV leek op weg naar een finaleplaats na een 2-0 voorsprong door Bert Jan Haaijer en Marcel Smit. Niemand gaf nog iets voor de kansen van Erica, maar de eersteklasser maakte het ongelooflijke waar en boog de achterstand om in een 3-2 zege via treffers van Lars Wellen en Roy Jagt (2). De andere kruisfinale tussen Hoogeveen en MSC begon zeer spectaculair, want al na zes minuten stond het 2-2. Marco Santing en Marco Hartman scoorden voor Hoogeveen en Jeroen Kleene en Justin Benjamins voor MSC. In de slotfase beschikte MSC over de langste adem en won met 5-2 door treffers van Carlos Lopes Macedo, Alex Zomer en Jos Fidom.

In de wedstrijd om de vijfde en zesde plaats was Nieuw Buinen de betere ploeg en won afgetekend met 4-1 van DZOH door treffers van Erwin Aukes, Gert Lukens, Koen Hateboer en Mike Reuvers. Gerben Rog redde de eer voor DZOH.

De derde plaats ging naar titelhouder WVV dat Hoogeveen met maar liefst 7-3 versloeg. Voor WVV scoorden Joost Siemens, Jordi Sanders, Martijn Drent (3), Marco Santing e.d. en Thom van der Veen. Voor Hoogeveen troffen Rik de Lange (2) en Marco Hartman doel.

De finale tussen Erica en MSC, die tijdens het toernooi nog geen wedstrijd hadden verloren, kende een spectaculair scoreverloop. Erica startte sterk door treffers van Roy Jagt en Peter Oost. Justin Benjamins bracht de spanning weer terug vlak voor rust, maar daar ging een handsbal van Robert Schonewille aan vooraf. Na rust leek Erica de beker al half in handen te hebben door de treffer van Roy Jagt. MSC kwam sterk terug en scoorde in een hectische slotfase maar liefst vijf keer via Jos Fidom, Justin Benjamins, Jeroen Kleene, Robert Schonewille en Alex Zomer, zodat MSC door een 6-3 zege de beker kon ophalen. Erica scoorde dit toernooi 74 keer en MSC 71 keer. Topscorer van het toernooi werd Marco Hartman van Hoogeveen met 25 treffers.

Eindstand 38 ste Protos Weering toernooi

  1. MSC
  2. Erica
  3. WVV
  4. Hoogeveen
  5. Nieuw Buinen
  6. DZOH!

Invalid Displayed Gallery

De samenvatting

 

 

 

Bekijk hier de reacties na afloop van de gewonnen finale !!