Amper had het beginsignaal geklonken of de bal lag al in het doel van Hoogeveen. MSC-aanvaller Yves Heskamp onderschepte de bal en maakte binnen tien seconden (!) de 0-1.
Tot aan de rust bleven de Meppelers vol op de aanval spelen en jagen op de 0-2, terwijl de thuisploeg eigenlijk alleen maar gevaarlijk was bij standaardsituaties. Onder meer Jos Fidom, Menno van Dam (schot op de paal) en Arnold Otten waren namens MSC dicht bij een treffer, maar het bleef 0-1 tot de thee.
Ook na de hervatting bleef MSC het betere van het spel houden. Onder meer Stefan Bollen en Sebastian Sparenberg kregen scoringskansen, maar het duurde nog tot de 64e minuut totdat eindelijk de verlossende 0-2 viel. Routinier Heskamp nam (op aangeven van Menno van Dam) ook deze treffer voor z’n rekening.
Daarna was de wedstrijd in feite gespeeld, hoewel Hoogeveen in de 87e minuut via Guido ten Cate nog de aansluitingstreffer scoorde.
Het MSC-trainersduo Leo Blom en Jan Derk Brandsma en hun selectie droegen na afloop de overwinning op aan hun recentelijk overleden jonge clubgenoot Daan Karsten.