MSC 2 is de competitie begonnen met een 0-2 nederlaag tegen Hoogeveen 2. Op basis van de tweede helft viel op de winst van de gasten weinig af te dingen, maar na afloop overheerste toch vooral de teleurstelling.

Voor rust waren de betere kansen namelijk voor de thuisclub geweest, maar Dennis Tuut slaagde er tot twee keer toe in vrijstaande positie niet in de bal langs de sluitpost van Hoogeveen te krijgen. Aan de andere kant gaf MSC 2, met leider Cor Dunnink tussen de palen, weinig weg, hoewel met name Jos Bonte het lastig had met de linkerspits van de gasten.

In de 2e helft was het Hoogeveen dat uit een gemakkelijk gegeven vrije trap de leiding nam. Die treffer kwam aan als een mokerslag. MSC 2 probeerde nog wel de gelijkmaker te forceren, maar de overtuiging ontbrak. Ook nadat de ploeg in de slotfase achterin één op één ging spelen bleven de gasten tamelijk eenvoudig overeind. Een communicatiefout tussen Jos Bonte en Joeri de Wolde leidde de tweede tegengoal in. Invaller Robert Kollen had daarna nog voor de aansluitingstreffer kunnen zorgen, maar van dichtbij schoot hij de bal op de doelman van Hoogeveen.