Trainer Marco de Grip wees zijn team er op dat niet weer dezelfde fout als tegen Wolvega gemaakt moest worden. De ruimtes klein houden, er boven op zitten ben vooral makkelijk voetballen. Zoals de meest bekende kreet in het voetbal ” laat de bal het werk doen”.
Aangevuld met 3 spelers uit het eerste team (Mathieu, Tjisse en Hilbert), kon Marco de Grip dus beschikken over een sterk team.
Vanaf de eerste minuut bleek dat MSC er zin in had, het zette VKW vroeg vast, bleef snel combineren. Zo ging in de beginfase een prachtige kopbal van Rik net naast. Toch duurde het niet lang of een prima aanval, opgezet vanaf de rechterkant, kwam met een gave voorzet precies op het hoofd van Jeffrey. De ban was gebroken, het was 1 – 0.
Westerbork bleef echter gevaarlijk, een VKW-er kwam alleen op onze keeper Mathieu af die op zijn beurt niet twijfelde en de 1 – 1 voorkwam.
De magere 1 – 0 bleef tot aan de rust op het scorebord staan. Marco waarschuwde om vooral niet te verslappen, de bal nog meer rond te laten spelen en vooral voor elkaar blijven knokken.
De tweede helft kende een zenuwachtig begin. Er zat weinig rust in de ploeg. Er werd te weinig gebruik gemaakt van een ervaren speler als Tjisse die op het juiste moment de bal kan vasthouden en openingen kan vinden.
De strak leidende scheidsrechter Epie Axe deed zijn best om deze toch moeilijk partij in goede banen te leiden. Streng doch rechtvaardig wist hij deze pot tot een goed einde te brengen. Er vielen geen gele of rode kaarten. Hulde voor deze ervaren scheidsrechter.
De vakantie naar Marokko  heeft onze Jordy Kreeft goed gedaan. Hij kwam er de tweede helft in en verving Rene Koezen. Met twee goals op rij bracht deze spits de stand in een keer op  3 – 0. Toen knapte er iets bij VKW , de weerstand was nu volledig gebroken.  Een strakke voorzet van Hilbert werd in de laatste minuut nog keurig ingekopt door Tjisse Kerkstra. Een eindstand van 4 – 0 was weliswaar wat geflatteerd , maar op de winst van dit tweede team was niets af te dingen. We doen weer mee met de top.
Het motto voor de volgende keer is: ” nog makkelijker blijven voetballen” en nog meer gebruik maken van de voetballende kwaliteiten van dit team.