De jonge enthousiaste groep laat duidelijk zien tijdens de trainingen en wedstrijden dat er progressie wordt geboekt en er potentieel in de groep aanwezig is.
Ook de aanvulling soms van enkele gedreven spelers vanuit de eerste selectie maakt het leerproces voor de jonge jongens compleet. 
 
Zondagmorgen gingen de spelers al zeer vroeg op pad naar Klazienaveen om te spelen tegen Zwartemeer . Het vroege tijdstip van vertrek was een openbaring voor sommige jongens om te zien en te ervaren wat er zo vroeg zich allemaal al afspeelt op een normale zonnige zondagmorgen.
Vervolgens gingen de luikjes bij enkele spelers tijdens de heenreis in de auto alweer dicht en genoot men verder van de rustige muziek maar vooral van de aanwezige rust.
In het begin van de wedstrijd was het dan ook duidelijk zichtbaar dat nog niet iedereen op scherp stond en het was dan ook Zwartemeer die al snel op voorsprong kwam.
Blijkbaar hadden de spelers dit wekkersignaal nodig want hierna ging M.S.C. voetballen en kwam men al snel weer op een voorsprong door individuele hoogstandjes van Jeffrey Veldberg en Mohamed Hussein. Ondanks de veelvuldige discutabele beslissingen van de scheidsrechter bleven de spelers van M.S.C. voetballen echter het maakte het er niet makkelijker op om er een mooie pot van te maken.
In de pauze is het bij M.S.C. altijd vaste prik dat de spelers naast de thee met smaakje worden voorzien van de benodigde vitamientjes die elke wedstrijd trouw worden meegenomen door de leider/penningmeester Adri Braspenning die vandaag ook nog eens als grensrechter fungeerde.  
 Door deze vitaminestoot kwam M.S.C. al snel in de tweede helft op een veilige voorsprong van 3-1 door Soufian Elajjouri wat normaliter voldoende zou moeten zijn voor een overwinning. Zwartemeer ging vanaf dat moment alles of niets spelen en in deze fase verzuimde de spelers van M.S.C. de genadeklap uit te delen aan Zwartemeer  en waren de spelers niet genadeloos met het uitverdedigen waardoor Zwartemeer zelfs de 3-3 kon aantekenen wat tevens de eindscore was. De spelers en staf waren na afloop wel van mening dat zij hier 2 punten hebben laten liggen en dat deze ervaring weer een leerzame les is voor de toekomst .