Na de ‘trainerswissel’ die in het begin van het seizoen plaats vondt stonden de mannen van het 3e er alleen voor, zonder trainer of begeleiding. De rest van het seizoen moesten we op ons zelf aankijken en de bende maar regelen.

In het begin ging dit lastig wat ook aan de resultaten te zien was. Slechte opkomst tijdens trainingen en wedstrijden. Daarbij kwam ook nog kijken dat er geen eenheid in het spel was. Elke week stonden er weer nieuwe namen op het wedstrijdformulier en moesten we er maar wat van maken.

Tijdens de winterstop hebben we de koppen bij elkaar gestoken en tegen elkaar gezegd dat we er nog een mooi half jaar van gingen maken. Dit gebeurde dan ook. Op de trainingen en zeker bij de wedstrijden waren er (bijna) altijd genoeg man om een leuk team mee te smeden. Dit was ook mede te danken door de aanvoer van het 2e met jongens als: Ruben, Jeffrey, Roland, Jurjan, Merlijn en Wesley, nog bedankt heren!

Dit kwam tot resultaat dat we punten gingen pakken. Tegen VKW in de rust met 0-3 achter en ombuigen tot 4-3 winst, een briljante teamprestatie tegen het hooggeklasseerde Alcides (3-3) en afgelopen zondag 4-1 winst tegen Rolder Boys. Pure teamprestaties.

Na een, zoals eerder al vermeld, turbulent jaar kunnen we er trots op wezen dat er met verbazing vanuit de tegenstander naar ons word gekeken. ‘Veruit de best voetballende ploeg van de 3e klasse’, zo worden we genoemd.

Het is mooi om te zien hoe de sfeer nu is vergeleken een half jaar geleden. We hebben toch alles alleen gedaan en dat heeft geleid tot een mooie tweede seizoenshelft.

Zondag de laatste wedstrijd uit naar WKE en dan volgend jaar nog maar een keer de koppen bij elkaar steken. Laten we het dan het hele seizoen zien, ook op de ranglijst.

Joost Heetla