De eerste wedstrijd van het seizoen was meteen een derby, namelijk tegen Wacker 3. Deze ploeg is gepromoveerd na het kampioenschap van vorig jaar in de reserve 5e klasse. Vooraf was er geen sprake van onderschatting aan MSC zijde. Doordat het 3e over een brede selectie beschikt, moesten er jongens noodgedwongen toekijken langs de kant.

Onder de stralende zon werd er om 10.30 afgetrapt. MSC nam het heft in handen en dat resulteerde in genoeg mogelijkheden. In de 32e minuut was het Timon, die een combinatie met Roelof-Jan, keurig afrondde. Verdedigend gaf MSC heel weinig weg, maar moest toch even billenknijpen toen een “buitenspel gevalletje” niet werd afgefloten. Doelman Hilbrand toonde zich sterker in deze 1-op-1 situatie. Vlak voor rust schiet Merlijn een vrije bal tegen de kruising.

Met een aantal mutaties werd er begonnen aan de 2e helft. Wacker kwam sterk uit de kleedkamer en Ritzo (doelman 2e helft) werd even op de proef gesteld. In de 54e minuut gaf Chakir een uitstekende pass op Timon, en hij faalde niet 2-0. Dit kwam hard aan bij Wacker, ze leken er niet meer in te geloven. Dit werd in de 61e minuut afgestraft door wederom Timon, na goed doorzetten van Jeffrey op de achterlijn. Tien minuten later mocht Jeffrey zelf aantekenen voor de 4-0, na een keurige diepte pass van Michel. Door een verslapping in de verdediging, mocht Wacker zowaar de eretreffer maken 4-1. Ritzo werd gepasseerd met een boogbal. Het mooiste doelpunt werd voor het laatst bewaard, Juri schoot vanaf 20 meter via de paal de 5-1 binnen.

Aan het eind van de wedstrijd werd “man of the match” Ruben beloond met een fraaie sporttas. Deze tas zal vanaf heden gebruikt worden voor de wedstrijdkleding. Hiervoor willen wij Blåkläder Workwearbedanken!