In het grootste deel van de eerste helft was MSC de bovenliggende partij. Met een aantal snelle aanvallen via onder andere Mels Huisman, Rob Colenbrander en Lars Padding werd er zo door de verdediging van FC Meppel heen gesneden. Toch bleven de doelpunten voor MSC in de eerste helft uit. Ook FC Meppel had een aantal goede kansen maar deze werden door zowel de verdediging als een geweldig keepende Bram Tijink goed afgeweerd en daardoor wist ook FC Meppel niet te scoren.

In de tweede helft trok MSC het goede spel door en dat mocht baten, want na ruim een kwartier spelen kreeg MSC een strafschop doordat een FC Meppel verdediger door onkunde een handsbal maakte in het strafschopgebied. Jari Mooij, de jongen die al eerder bewezen had koelbloedig te zijn bij strafschoppen, eiste de bal op. Na een sierlijke aanloop haalde hij verwoestend uit en schoot de bal perfect in het hoekje van de goal! MSC 1 FC Meppel 0. Na dit doelpunt was het voor FC Meppel alles of niets en zodoende werd de ene na de andere aanvallende wissel gedaan. Hierdoor was MSC genoodzaakt vol in de verdedigende stellingen te gaan. Na een aantal zenuwslopende minuten waar de 1-1 een aantal keren dichtbij was klonk dan eindelijk het bevrijdende fluitsignaal. De troepen van MSC hadden stand gehouden tegen de belegering van FC Meppel.

De vreugde spatte er vanaf bij de gedachte dat wij die avond in de kroeg de jongens van FC Meppel even goed gek zouden gaan maken en ik kan u garanderen dat is zeker gelukt. Ook op financieel gebied heeft MSC goede zaken gedaan door het winnen van een groot aantal weddenschappen met jongens van FC Meppel. Ze hebben dus indirect ook betaald voor het nodige bier op de zaterdagavond, daar zijn wij hen erg dankbaar voor. Kortom, het was een geweldige wedstrijd, zowel binnen als buiten de lijnen van het wederom prachtige hoofdveld van MSC.