Bij het betreden van het sportpark in Stadskanaal bleek er echter een probleem te zijn: de tenues stonden nog bij de familie Smid in huis. Aangezien Stadskanaal ongeveer 55 minuten rijden is vanaf Meppel en er over zo’n 50 minuten afgetrapt moest worden, was teruggaan geen optie. Gelukkig boden onze gastheren uitkomst. In de kast van de materiaalman lagen nog een stel mooie, knalgele shirts met bijpassende blauwe broeken. Voor sommigen wat te klein, voor sommigen wat te groot, maar er kon in ieder geval gevoetbald worden.

In de eerste helft had MSC het overwicht. Het speelde heel behoorlijk voetbal en creëerde een aantal goede kansen. Een paar mooie passjes van middenvelders Stijn, Ruben en Elon zorgden voor gevaar. Halverwege de eerste helft werd Lars diepgestuurd en ging hij alleen op de keeper af. Koelbloedig schoot hij de bal door de benen van de keeper: 1-0. Stadskanaal werd uit een aantal corners flink gevaarlijk, maar keeper Bram stond zijn mannetje. Ook het kleine, zeer rappe rechtsbuitentje zorgde voor wat problemen in de Meppelse defensie, maar hij werd zeer vakkundig bespeeld door onze gelegenheidslinksback Bram, die de 100 meter overigens ook aardig snel aflegt. Kort voor rust was het toch raak voor Stadskanaal. Een corner zorgde voor paniek in de doelmond van MSC en de 1-1 werd binnengeschoten.

Na de rust bleef aanvoerder Jari achter in de kleedkamer met een vervelende enkelblessure. Mels viel in en met wat tactische omzettingen was het evenwicht achterin weer hersteld. Ook in de tweede helft was MSC sterker, maar wist het niet echt door te drukken. In zijn laatste wedstrijd voor de winterstop wist Bart-Jan, na een strakke corner van Elon, de bal snoeihard in de hoek te koppen: 1-2. In het vervolg van de tweede helft begon Stadskanaal meer aan te dringen. Het wist wat kansen te creëren en dankzij de snelle rechtsbuiten verdiende het een penalty. De spits ging achter de bal staan en vuurde in de rechterhoek, maar onze penaltykiller Bram tikte de bal mooi uit de goal. Maar de fluit van de scheidsrechter klonk, want er was wat geschreeuwd om de spits af te leiden en dus mocht hij de penalty opnieuw nemen. Na de rechterhoek nu de linkerhoek, maar de bal ketste op de paal en de stand bleef 1-2 in het voordeel van MSC.

Met nog zo’n 20 minuten te spelen wist de rechtsbuiten, die nu ineens op links liep, door te breken en hij mikte de bal in de korte hoek. Keeper Bram was kansloos en het was 2-2, wat met het oog op de tweede helft niet eens onverdiend was. In de 86e minuut was daar weer onze Lars, die handig door de verdediging van Stadskanaal slalomde en de bal in het doel prikte: 2-3. Nu was het overleven en de voorsprong volhouden. De bus werd geparkeerd en na een aantal spannende momenten besloot de scheidsrechter af te fluiten. Vreugde alom en de 3 punten gingen mee naar Meppel. Volgende week wacht Genemuiden, een belangrijke wedstrijd voor de bovenste plaatsen die MSC in het vertrouwde zwart-wit gaat proberen te winnen.