MSC begon fel aan de wedstrijd en het was al snel duidelijk dat MSC de bovenliggende partij was. In de 5e minuut, na een mooie aanval en een prachtige steekpass van Mels Huisman zette Mark Lakerveld koelbloedig de 1-0 op het scorebord. De “overrompelingstactiek”, gebruikt door menig trainer in de Eredivisie (o.a. Foeke Booij in de IJsselderby) werd nu succesvol toegepast in de hoofdklasse P door trainer Hajo van der Helm. Het sterk spelende centrale duo dat bestond uit Gijs Stokvis en Jari Mooij, was in deze wedstrijd vooral belangrijk in de opbouw. De 2-0 kwam dan ook uit een lange bal van achteruit op linksbuiten Lars Padding, die vervolgens goed voorgaf waarna Mark Lakerveld simpel de score kon verdubbelen. Na een halfuur was het 2-0 en dit was tevens de ruststand. Als MSC iets scherper was geweest had het ook zomaar met 4-0 of 5-0 aan de thee gekund. Dit was dan ook het devies voor het tweede bedrijf: scoren.

Aan het begin van de tweede helft kreeg MSC opnieuw een aantal
kansen, maar ze vergaten de score op te voeren. De organisatie stond echter goed waardoor Staphorst ook geen vuist kon maken. Aanvoerder Frank Mol was inmiddels vervangen door Gael Folio en in de 65e minuut kwam Björn Lefferts in het veld, die op de weg terug is na zijn blessure (gescheurde enkelband). Na vorige week een aantal minuten gespeeld te hebben, kon hij vandaag weer een halfuurtje meedoen. Een moment van onoplettendheid resulteerde nog in een schot op de paal van Staphorst, maar even daarna viel de bal voor MSC in het goede net: Björn Lefferts scoorde de 3-0. Dit was voor de trainer een reden om nog een aantal wissels door te voeren. Guido Meeuwes verving de rappe rechtsbuiten Bram
Beijer en Wouter Edelijn kwam er in op het middenveld voor Rob Colenbrander. Een compliment aan deze twee spelers, want ze vielen allebei erg sterk in. Een eigen doelpunt van Staphorst zorgde voor de 4-0 en even later bekroonde Guido Meeuwes zijn goede invalbeurt met een zeer fraaie treffer. Eindstand: 5-0.

Het was de laatste thuiswedstrijd van MSC A1 voor de winterstop en dat betekent we de tussenstand van spelersvrouw van het jaar mogen bekendmaken. Kim van der Veen, de vrouw van Guido, is de Herbstmeister onder de spelersvrouwen geworden: gefeliciteerd! Zij heeft MSC A1 het vaakst gesteund in de eerste seizoenshelft, maar titels worden pas aan het eind van het seizoen verdeeld dus er kan nog van alles gebeuren in de strijd om deze eervolle prijs.

Volgende week speelt A1 een inhaalwedstrijd in en tegen Oostenburg. Om met een goed gevoel de winterstop in te gaan zal MSC de drie punten mee naar huis moeten nemen.

Tot slot een tip voor de twitteraars onder ons: volg @mscA1ontour voor updates van de wekelijkse avonturen van MSC A1, waaronder het teamuitje van zaterdag bij de trainer thuis.

Mark Lakerveld