De weersomstandigheden waren perfect om er een mooie voetbalmiddag van te maken. Zo goed als de weersomstandigheden waren, zo slecht was het veld waar op gevoetbald moest worden. 14:30, startsignaal van de scheidsrechter. Het spel van MSC was in de beginfase niet verzorgd en er werd weinig gecreëerd, mede door het matige speelveld. De eerste 100% kans was dan ook voor De Weide, die veel druk uitoefenden op de achterhoede van MSC. Een terugspeelbal van Jari Mooij op Bram Tijink, niets aan de hand zou je denken, maar een polletje zorgde voor groot gevaar. De bal stuitte vlak voor dat keeper Tijink aan wilde nemen op, en de linkervleugel aanvaller uit Hoogeveen had dé kans op de 1-0, maar met een vliegende tackle kon de MSC sluitpost zijn fout toch nog herstellen. Vanaf dat moment werd MSC scherper en zorgvuldiger, en zo werden er een aantal kansen gecreëerd. Met name over de linker kant met Yannick van der Veen en Joost van der Weide, laatstgenoemde slalomde een aantal keer door de defensie van de groen-witten maar dat leverde uiteindelijk niets op. Van Der Weide claimde ook nog een penalty, maar dat werd genegeerd door de scheidsrechter. Na drie kwartier stond het dus nog 0-0.

In de kleedkamer werd vernomen dat directe concurrent DZOH met 0-1 had verloren van Stadskanaal, wat betekende dat MSC bij een overwinning alleen aan kop kon komen. Dit zorgde dan ook voor een gemotiveerder MSC in de tweede helft. In de beginfase van de tweede helft ging het gelijk op, wat kleine kansjes over en weer. Maar daar was dan Joost van der Weide die de bal met zijn achterhoofd over de keeper heen wipte, schitterend doelpunt, 0-1! Vanaf dat moment was het alleen nog maar MSC die aan het voetballen was, maar de keeper van De Weide was een sta in de weg. Yannick van der Veen haalde vanaf een meter of 25 uit, maar de keeper sloeg die bal op fraaie wijze uit het net. Na een minuut of 60 gevoetbald te hebben kwam de nog altijd niet fitte Mels Huisman het veld in wat zorgde voor enorm veel kansen. Maar opnieuw was de Hoogeveense doelman de boosdoener waardoor er niet aan het doelsaldo gewerkt kon worden. Met een nog maar magere 0-1 voorsprong voor MSC kregen de mannen van De Weide nog een enorme kans voor open doel, maar door een ander polletje werd die bal naar het derde veld geschoten. Niet lang daarna combineerde Joost van der Weide en Werner Pol door de defensie van De Weide heen en was het uiteindelijk Lars Padding die de bal met buitenkant schoen in de bovenhoek plaatste, 0-2! En zo was de wedstrijd gespeeld. MSC kan weer drie punten bijschrijven en dat betekent dat A1 nu alleen aan kop staat! Volgende week staat Germanicus op het programma om 15:00 uur bij MSC.