Al vroeg in de ochtend kreeg coach Hajo van der Helm te maken met een tegenslag. Bram Tijink, de sluitpost, was op de training van het eerste, waar hij vrijdags meetraint, door zijn rug gegaan en kon deze wedstrijd absoluut niet keepen. Bart-Jan Smid werd voor deze gelegenheid keeper. Voortvarend ging MSC van start. Binnen twee minuten maakte Bjorn Lefferts met een volley 1-0. Een ieder ging er eens goed voor zitten. Als de kansen benut zou worden zaten de meppelers al voor rust in een comfortabele zetel. Maar de gasten lieten zich niet zomaar naar de slachtbank brengen en een kwartier later werd de tegentreffer aangetekend. Een afstandsschot in de verre hoek verraste de gelegenheidskeeper, 1-1. Niet veel later was het toch weer MSC dat langs zij kwam. Jari Mooij was mee opgekomen en nestelde zich in het strafschopgebied van de tegenstander. Handig verlengde hij de bal en verraste de keeper waardoor het 2-1 voor MSC werd. Niet veel later zag de matig leidende scheidsrechter een handsbal in het strafschopgebied. De eerder genoemde Jari Mooij had de armen langs het lichaam toen Olympia de bal tegen zijn onderarm aan schoot, duidelijk geen opzet in het spel en de armen eraf schroeven gaat nog steeds niet, wie weet in de toekomst! Strafschop dus 2-2.

Na de thee was het weer MSC dat op voorsprong kwam. Bjorn Lefferts maakte z’n tweede deze middag en liet 3-2 aantekenen. Olympia bleef geloven dat ze deze warme middag tot een goed resultaat konden komen. Ondanks dat het middenveld, Stijn Beijer, Ruben Hanemaaijer en Elon Wassink bergen werk verzetten konden ze niet voorkomen dat er meer druk werd gezet op de defensie van MSC met als gevolg dat de 3-3 werd gemaakt. Met nog twintig minuten op de klok tilde MSC via doelpunten van Lars Padding en Joost van der Weide de stand naar een 5-3 voorsprong. Kat in bakkie zou je zeggen. Niet veel later zag de scheidsrechter in het strafschopgebied een vermeende duwpartij waardoor hij de bal een kwartier voor tijd voor de tweede keer op de stip plaatste. Geen discussie mogelijk bij de leidsman. Olympia liet dit cadeautje niet onbenut en kwam terug tot 5-4. Na het doelpunt ontstond er een situatie om de bal. De spelers van Olympia wilden zo snel mogelijk de bal terug brengen naar de middenstip ook al moest het met enigszins geweld.. Er ontstond handgemeen waar de scheidsrechter niet alles heeft gezien maar zag uiteindelijk wel dat de sluitpost zich met en hand en tand verdedigde.. Rood werd er getoond voor de keeper en MSC moest met tien man verder. Werner Pol werd de tweede gelegenheidskeeper. Olympia rook bloed en ging de lange bal spelen waardoor ze zeven minuten voor tijd op 5-5 kwamen. In de allerlaatste seconde trok MSC aan het kortste eind en kwam de tegenstander van MSC op een 5-6 voorsprong. Een domper voor de mannen van Hajo van der Helm die deze middag snel willen vergeten.