MSC-Antaris A1 heeft het prestigieuze Eursportringtoernooi om de Drenthe Cup gewonnen. Een matige serie poulewedstrijden op de zaterdag werd op de zondag in de winnaarspoule helemaal goed gemaakt. Er waren twee winnaarspoules. In poule A1 zaten MSC, Alcides en SC Woerden en in poule A2 zaten Zaanlandia uit Zaandam en VfR Wellensiek en SV Halstenbek uit Duitsland.
De eerste poulewedstrijd was meteen tegen buurvereniging Alcides. De jongens van trainers Marco de Grip en Jeroen Kleene wilden deze dag eens een goede reeks wedstrijden spelen. Een derby als eerste wedstrijd kwam dus erg goed uit, aangezien op die manier iedereen wel scherp móest starten. De voor de vele toeschouwers schitterende pot voetbal eindigde in 0-0. Alcides had voor deze wedstrijd al tegen Woerden gespeeld. Het had de wedstrijd met 1-0 gewonnen. Voor de Meppelers in het wit-zwart dus zaak om met minimaal 2-0 te winnen van deze ploeg om in de finale terecht te komen. En dat gebeurde met overmacht. MSC won de wedstrijd met liefst 4-0. De finale was dus een feit.
In de finale trof MSC het Duitse VfR Wellensiek. In een ook nu weer prachtige wedstrijd onder prima weersomstandigheden kwamen de Meppelers voor rust op een 1-0 voorsprong door een goal van Nabeel Waraich. Vlak voor tijd kreeg keeper Marc Holterman een publiekswissel. Hij vertrekt naar FC Zwolle, alwaar hij bij de A1 het doel mag schoon houden. Als dank voor bewezen diensten kreeg hij dus terecht een publiekswissel. Al snel na deze wissel kwamen de Duitsers met nog enkele seconden te gaan op 1-1. Ook nu weer werd het cliché over Duitsers en voetbal weer keihard werkelijkheid. Pas als het laatste fluitsignaal heeft geklonken weet je pas echt of je hebt gewonnen van een Duits team. Tot de allerlaatste seconde gaan Duitsers altijd door. Er moest dus een strafschoppenserie aan te pas komen om de winnaar van de Drenthe Cup te kunnen aanwijzen. De nieuw ingekomen keeper Arthur Gazarov stopte twee penalty’s, terwijl zijn teamleden ondertussen alle strafschoppen raak schoten. MSC A1 werd dus de uiteindelijke winnaar.
Overigens was er voor VfR Wellensiek nog wel een feestje te vieren, aangezien hun B-junioren het wel is gelukt toernooikampioen te worden. In de C1-categorie won het Luxemburgse FC Victoria Rosport met 2-0 van het eerste team van SVE Jerxen Orbke en in de C2-categorie won ook een Duits team, dit keer SV Wermelskirchen. Bij de D-pupillen die hun toernooi afwerkten bij voetbalvereniging SVN ’69 in Nijeveen werden De Zilvermeeuwen uit Zaandam toernooikampioen. Zij wonnen de finale van het Tsjechische SIAD Most na het nemen van strafschoppen. De finalewedstrijd zelf eindigde namelijk in 1-1.
’s Avonds kwamen alle deelnemers en begeleiders samen op de Wheem in hartje Meppel waar een grote barbecue voor hen was georganiseerd. Aansluitend was de prijsuitreiking en vooral toen MSC A1 het podium opstapte barstte er een supergroot feest uit.