Vooraf is er door de trainer in de kleedkamer het tactisch plaatje neergezet en besproken waarbij ook deze keer weer enkele jongens op andere positie’s kwamen te staan om het team complementair te maken zodat iedereen elkaar beter aanvult.Met het zelfvertrouwen op zak van de laatste overwinningen begonnen de spelers gretig aan de wedstrijd waarbij iedereen goed voetbalde vanuit zijn positie.Het ontzag voor deze tegenstander was er zeker wel maar door het uitstralen van het eigen kunnen beloofde dit een mooie voetbalmiddag te worden met twee voetballende ploegen die voor de winst gingen.
De verdediging van M.S.C. had zijn handen vol aan de snelle aanvallers van Emmen echter bleven zij in de meeste duels fier overeind en was er een Emmen-doorbraak dan stond er altijd weer de goedkeepende Henk Ruben Kamminga in de weg.
Aan de andere kant was het M.S.C. die met messcherpe uitvallen de defensie van Emmen onzeker maakte en ook hier was in de beginfase de keeper een sta in de weg.
Bij een goed opgezette aanval speelde Ramon Postma de bal in een keer naar de snel opkomende Rene Koezen die met de voet aan de bal het middenveld overstak en de aanval zelf beheerst afrondde en de 1-0 op het scorebord liet noteren. Dit was tevens de bevestiging voor de spelers dat zij in deze wedstrijd meer kunnen halen dan een gelijkspel en bleven ook na dit doelpunt gedisciplineerd voetballen .
Vervolgens deelde M.S.C. nog enkele zeer gevaarlijke speldenprikken uit maar dit resulteerde niet in doelpunten en ook Emmen bleef voetballen en kreeg in deze periode ook een paar goede mogelijkheden maar wisten deze gelukkig niet te verzilveren.
De tweede helft werd het een kopie van de eerste helft waarbij beide ploegen mogelijkheden kregen om te scoren (M.S.C. 4X!!) echter werden deze niet omgezet in doelpunten. Omdat beide ploegen ook niet veel voor elkaar onderdeden op het middenveld was het wachten wie het eerst zou scoren zodat de wedstrijd definitief in het voordeel van een van beide ploegen zou vallen.
Uit een goede aanval werd Arjan Mulder de diepte ingestuurd door Ramon Postma en kwam vervolgens in aanraking met de uitkomende keeper van Emmen waarna  de scheidsrechter resoluut naar de penaltystip wees. Ramon Postma maakte vervolgens geen fout en scoorde de verlossende 2-0. Deze score (een achterstand) was nieuw voor Emmen en het was duidelijk aan de spelers te zien dat zij moeite hadden hoe hiermee om te gaan met deze nieuwe situatie.
In de 87e minuut werd helaas deze sportieve wedstrijd door de scheidrechter gestaakt omdat er na een flinke overtreding van een speler van Emmen op een MSC-speler een vuurtje door meerdere spelers werd aangewakkerd die door de scheidsrechter werd gezien als ontoelaatbaar.
Een katerig gevoel overhouden na een goede wedstrijd te hebben gespeeld tegen een zeer sterke tegenstander waarbij de 3 punten ook verdiend zijn is de eindconclusie zaterdag van de trainer van deze ‘natte’ zaterdag .