MSC begon sterk en kwam goed uit de startblokken. Dit resulteerde gelijk in een aantal kansen voor Luc, Mihran en Arjan. De laatst genoemde raakte echter bij een duel om de bal geblesseerd aan zijn enkel en moest na 10 minuten het veld al verlaten. Voor hem in de plaats kwam Sebastian. MSC had het het betere van het spel, maar nadat Luc een kans een op een met de keeper had gemist, scoorde Dalen de 0-1 in de 16e minuut. Rik wist het schot van de gevaarlijke spits natuurlijke precies zo van richting te veranderen dat de bal langs onze keeper Ritzo vloog. MSC liet de koppies daarna zeker niet hangen. MSC bleef doorgaan met het creëren van kansen en hierdoor wisten ze in de 25e minuut de gelijkmaker te scoren. Mihran, die veel kritiek van zijn medespelers had gekregen in de afgelopen weken om het feit dat hij de bal niet vaak genoeg afspeelde, bleek geleerd te hebben van zijn fouten. Hij bezorgde de bal keurig bij Luc, waarna hij hem met rechts onder de keeper doorschoof. MSC kreeg hierna nog een aantal goede kansen in de eerste helft, waaronder een kopbal van Rik uit een corner, Mihran 1 op 1 met de keeper en een goed schot van Sven, onze kersverse aanwinst uit B1 die het gelijk waar mocht maken op de positie van verdedigende middenvelder. Het bleef in de eerste helft echter 1-1 doordat de kansen niet goed genoeg werden benut.

Ook in de tweede helft was MSC sterker en doordat er vroeg druk werd gezet, kwam Dalen niet aan voetballen toe. Een aantal goede kansen van Mihran, Sven en Luc leidden niet tot doelpunten. In de 70e minuut was er de bevrijdende treffer dan eindelijk. Sven bood zich aan bij een ingooi, maakte een prachtige actie en met een balletje à la Barcelona bediende hij Luc. Luc schoot de bal langs de keeper in het net en het was 2-1. Hierna consolideerde MSC en Dalen kreeg enkel nog hele kleine kansjes. De wisselvallig leidende scheidsrechter floot af en MSC was de verdiende winnaar.

Opstelling MSC: Ritzema; Bijstra, Kreulen, Joustra, Adema; Mulder (Berkenbosch 10’), Lefferts, Aloued, Van der Logt; Ovanisjan (Van Lier ’80), Nanuru (Veenema 87’)

De komende twee wedstrijden staan de beide stadsderby’s tegen FC Meppel en Alcides voor de deur en deze gaan we ook gewoon winnen!