MSC-Amslod en de KeepersSchool Noord (KSN) gaan weer samenwerken. Beide partijen hebben we daartoe gisteravond een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

MSC neemt haar (jeugd)keepers serieus en biedt hen graag gedegen opleidings- en begeleidingsmogelijkheden. Na jarenlang naar tevredenheid gebruik te hebben gemaakt van de diensten van de Keeper Academy, was het tijd voor een nieuwe partner. Deze is gevonden in een ‘oude bekende’, want KeepersSchool Noord is in het verleden al vaker voor MSC actief geweest.

KeepersSchool Noord is opgericht in 2009 en is dus reeds een tiental jaren actief. In die periode heeft men ruime ervaring opgedaan in het opleiden, trainen en begeleiden van jeugdkeepers, op verschillende niveaus. Tijdens de opleiding wordt aandacht besteed aan de basisvaardigheden van het keepen (uitgangshouding, voetenwerk, balverwerking, meevoetballen, opstelling in en rond het doel, et cetera). Deze basisvaardigheden worden uitgebreid behandeld en gerelateerd aan wedstrijdsituaties.

MSC heeft onlangs tevens een interne scout aangesteld, die zich dedicated met de keepers gaat bezighouden. Dit om individuele ontwikkeling van de verschillende keepers goed te kunnen monitoren en ze vanuit de club één centraal aanspreekpunt te bieden. Kortom, als keeper krijg je maximale aandacht binnen MSC en zijn er legio mogelijkheden om je te ontwikkelen.

Mocht je meer willen weten over het samenwerkingsverband tussen MSC en KSN, stuur dan een mail naar organisatorisch-hjo@mscmeppel.nl.