Eerder dit seizoen kregen de Meppelers in Rotterdam een geweldige draai om de oren. Toen werden de wit-zwarten op de snelle kunstgrasmat in de Maasstad met 7-0 weggetikt door de balvirtuozen. Op het zware veld in Meppel was zondag alles anders. De gasten klaagden over de erbarmelijk slechte grasmat, terwijl de thuisploeg zich schikte naar de omstandigheden en keihard knokte voor een goed resultaat. ‘We hadden nog wel een rekening openstaan’, zo sprak Zandink na afloop. ‘Leonidas is gewoon een gruwelijk goed voetballende ploeg met meerdere zaalvoetbalinternationals, die op kunstgras enorm goed uit de voeten kunnen. Alleen op natuurgras wordt het een ander verhaal.’

Dat wetende was het toch wel verrassend dat Leonidas al vroeg in de wedstrijd een voorsprong nam. Op het middenveld liet Milan van der Weide een steek vallen waardoor de Rotterdammers de boomlange Luc Lionahr in stelling konden brengen. De spits wierp na tien minuten zijn achterwerk goed in het duel met Tjisse Kerkstra en draaide zo behendig weg bij zijn directe belager. Hij dook alleen op voor Robin Kist en scoorde behendig de 0-1. Een forse tegenvaller voor de Meppelers, die hoopten met veel inzet de behendige Rotterdammers een hak te kunnen zetten. Maar de voorsprong hielp Leonidas niet, want MSC kwam beter in de wedstrijd en begon de duels te winnen. Het leidde tot een overwicht, maar niet tot kansen. Een individuele actie van Justin Benjamins zette MSC-Amslod op het goede spoor. De aanvaller draaide op rechts behendig weg bij zijn directe tegenstander en schoof de gelijkmaker eenvoudig en hard onder doelman Michel Franken door.

Ook na rust was MSC-Amslod de bovenliggende ploeg. Toch kwam de voorsprong verrassend tot stand. De zeer warrig leidende scheidsrechter Wouter Horst kende de Meppelers aan de zijkant van het strafschopgebied een vrije trap toe. Waar iedereen – inclusief Leonidas-doelman Franken – verwachtte dat Benjamins de bal richting de lange MSC’ers zou sturen, schoot de aanvaller de bal in de korte hoek in de kruising: 2-1. Doelman Franken was verrast en MSC-Amslod had een voorsprong.

Leonidas probeerde daarna de gelijkmaker te forceren. De Rotterdammers waren er tot tweemaal toe heel dichtbij, maar eerst de lat en later de paal stonden de gelijkmaker in de weg. Aan de andere kant kreeg MSC-Amslod via de counter meerdere keren de kans om de wedstrijd op slot te gooien, maar dat gebeurde niet. Dat was ook het enige dat Berry Zandink na afloop zijn ploeg kon verwijten: ‘Een verdiende zege, maar we hebben het onszelf wel moeilijk gemaakt. Omdat wij de 3-1 niet maken, wordt het nog even hectisch. Gelukkig loopt het goed af en boeken we drie heel belangrijke punten.’

Opstelling MSC: Robin Kist, Razi Kanseyo, Danny Bijlsma, Tjisse Kerkstra, Mo Ali Pour Asli, Lennart Nijholt (Mehran Ali Pour Asli), Milan van der Weide (Joël Huiskes), Kaj van Duuren, Danni Lohman, Camiel Fidom, Justin Benjamins. Gele kaarten: Fidom, Nijholt, Van der Weide en Bijlsma (allen MSC) en Franken (Leonidas).