MSC startte zwak in Gendt. De thuisploeg begon furieus en kreeg kans op kans. Invaller doelman Bram Tijink die de geblesseerde Robin Kist verving hield zijn doel schoon. Na een half uur kantelde de wedstrijd en nam MSC het initiatief over. De Meppelers kregen kansen via Danni Lohman en Justin Benjamins maar scoorden niet. In de rust bleef Milan van der Weide achter in de kleedkamer en kwam Mehran Ali Pour Asli binnen de lijnen. Die gaf binnen een paar minuten zijn visitekaartje af door op aangeven van Camiel Fidom en Justin Benjamins 0-1 en 0-2 te scoren. Benjamins kreeg daarna zelf twee dotten van kansen op 0-3, maar scoorde niet. Toen De Bataven een kwartier voor tijd 1-2 scoorde werd het nog flink spannend. Uiteindelijk overleefde MSC met name door pracht reddingen van Tijink het slotoffensief en scoorde Justin Benjamins in de 95e minuut uit een counter de bevrijdende 1-3.

Door de zege staat MSC steviger op de 7e plaats in de middenmoot en heeft het de aansluiting met de topploegen bijna weer te pakken. Ook blijven de wit-zwarten nadrukkelijk meedoen in de strijd om de tweede periodetitel.