Het seizoen 2018/2019 is begonnen voor MSC Zaterdag 1. Op sportpark Ezinge stond zaterdagmiddag de wedstrijd MSC Zat 1 – SVN’69 op het programma in de strijd om de KNVB-beker. O.l.v. de nieuwe trainer Bernard Koning en assistent Cas Slurink werd de eerste serieuze krachtmeting op de mat gelegd.

Geteisterd door een vijftal blessures begon MSC aan de strijd tegen de derdeklasser uit Nijeveen. De jonge ambitieuze scheidsrechter Schuurman uit Deventer floot om 15.00 uur voor de aftrap. Een aantal nieuwelingen binnen de gelederen en een aantal positiewisselingen t.o.v. van vorig seizoen maakte de Meppeler formatie iets wat onwennig waardoor SVN binnen 5 minuten op voorsprong had kunnen komen. Maar na 7 minuten spelen kwam MSC op voorsprong. Via de linkerkant stuurde Bart-Jan Smid Joel Danhof weg die op zijn beurt een splijtende voorzet gaf waar Lars Padding gedecideerd de bal tegen de touwen werkte, 1-0. Voordat SVN de stand in de 18e minuut rechttrok kreeg Jille Ganzinga nog een prima kopkans die helaas voor de Meppelers over ging. Dat de ploeg van Koning had zwaar zou krijgen bleek wel gedurende de match. O.l.v. routinier en aanvoerder Anton Bijker drong het MSC steeds verder terug in de verdediging. MSC mocht de handen dichtknijpen dat het bij rust met 1-2 achterstond, dik verdiend stonden de buren uit Nijeveen op voorsprong, alhoewel Joel Danhof vlak voor rust nog een dot van een kans kreeg op de gelijkmaker.

Trainer Koning had de volle 15 minuten rust nodig om zijn ploeg positief te resetten. Maar na rust ging SVN door waarmee het geëindigd was, druk zetten en trachtten zo snel mogelijk het verschil te maken wat ook zeker, gezien het spelbeeld terecht zou zijn geweest. Het was aan sluitpost, die uitgeroepen werd tot man off the match, Bram Tijink te danken dat het minimale verschil op het scorebord stond. Koning greep na 55 minuten spelen in. Damion van Stormbroek werd uit de defensie gehaald met een lichte blessure en Jordy Landkroon werd ook bedankt voor de bewezen diensten. Max van Dijk en Alejandro Florez mochten nieuw impuls aan de ploeg gaan geven. Bart-Jan Smid vertrok naar de defensie. Na deze wissels kreeg MSC weer grip op het spel en kwam steeds vaker aan aanvallen toe. In de 79e minuut was het wederom Joel Danhof die gevaar stichtte. Vanaf de linker zijkant verschalkte hij de defensie en zette de bal hard en laag voor. Jammer genoeg misten Lars Padding en Allejandro Florez deze kans. Mels Huisman verving Mart Spijkerman waar het beste op dat moment ook vanaf was. De prima spelende Wesley Spier verhuisde naar de linksback positie. MSC werd beter en beter en geloofde zeker in een gelijkspel, misschien wel in een overwinning en SVN wist zich geen raad met de spelwijziging. In de 90 minuut was het raak. Joel Danhof legde vanuit een vrije trap de bal prima op het hoofd van Max van Dijk die vervolgens de bal prima binnen kopte, 2-2. Een minuut verder schoot Alejandro Florez op de paal en had MSC maar zo met drie punten van het veld kunnen stappen wat overigens gezien het spelbeeld onverdiend zou zijn. Jammer dat Danhof vlak voor tijd een terechte rode kaart kreeg getoond. Leeg gespeeld maar met een voldaan gevoel stapte de ploeg o.l.v. aanvoerder Tim Veenema van het veld. Volgende week is SVBS de nieuwe tegenstander in het bekertoernooi.

Aldus,

Chris W.