Onder het toeziend oog van de zon werd in Sint Jansklooster, tegen het vlaggenschip, de laatste wedstrijd in bekerpoule 2-29 gespeeld tegen VHK. Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel en zou deze match maar zo eens een veredelde oefenwedstrijd kunnen gaan worden.

Bernard Koning en zijn assistent Cas Slurink hadden een team op de been weten te creëren, immers met veel blessures en afmeldingen was het niet eenvoudig om überhaupt elf man in de gelederen te krijgen, maar uit de hoge hoed werden er toch elf neergezet, aangevuld met A-speler Stefano Vos, plus twee wissels op de bank. Vanaf minuut één ging het direct los. VHK plaatste een voorzet vanaf links, sluitpost Bram Tijink had de hand op de bal, maar de rechteraanvaller ontfutselde hem weer de bal en schoot de 1-0 binnen. Tot ontsteltenis van de Meppelers werd het doelpunt goed gekeurd. Daarna was er een fase waarin VHK zeker het betere spel vertoonde. In minuut 22 kwam daarop ook de beloning. Via een afgeslagen bal vanuit een voorzet werd de bal panklaar neergelegd voor de aanvallende middenvelder van VHK die de 2-0 tegen de touwen werkte. Daarna drukte VHK door en was het aan keeper Bram Tijink te danken dat er niet meer goals gezet werden. Niet veel later kwam Msc ook aan aanvallen toe. Via de prima spelende Wesley Spier werd er een aanval van Msc opgezet. Ongelukkigerwijs kreeg de verdediger van VHK de bal tegen zijn uitgestoken hand waardoor scheidsrechter van Ekelenburg niets anders kon doen dan de bal op de stip te leggen. Jordy Landkroon schoot de bal prima binnen en bracht daarmee de stand terug naar 2-1. Maar het mooiste moment kwam van Wesley Spier uit een vrije trap, rand zestienmetergebied. Fantastisch schoot hij de bal in de verre hoek, langs de muur, buiten bereik van de keeper. Beide ploegen gingen met de 2-2 stand naar de kleedkamer.

 

Koning / Slurink complimenteerden de spelers maar hamerden er wel op dat er met meer lef en agressie mocht worden gespeeld zodat er met meer flair werd gespeeld. En in de tweede helft werd er beter gespeeld. VHK bleef goed spelen en raakte zeker niet in paniek. De beide vleugelaanvallers waren een doorn in het oog voor de verdediging, de beide backs van Msc hadden hun handen vol aan de aanvallen. Tien minuten na rust gaf de rechteraanvaller van VHK een voorzet op maat waardoor de sterke spits prachtig de 3-2 binnenkopte. Rudan Knol werd bedankt voor zijn bewezen diensten en maakte plaats voor Lars Padding. Hierna kreeg Msc nog een aantal doelrijpe kansen, echter zonder resultaat. In de 80e minuut drukte VHK definitief af. Waar de Meppelers nog dachten aan een spelonderbreking doordat er een blessure was bij Damion van Stormbroek die aan zijn hoofd was geraakt, ging VHK door en schoot de 4-2 achter keeper Tijink. Thom Keegstra mocht de leeg gespeelde Mart Spijkerman nog vervangen maar uiteindelijk bleef het 4-2 voor de thuisploeg. Een verdiende overwinning voor de Kloostenaren. Volgende week wacht voor Msc de eerste competitiewedstrijd tegen SVBO en dan kunnen Koning en Slurink kijken waar hun team staat.

 

Aldus,

Chris W.