MSC Zaterdag 1 heeft zaterdag de bekerwedstrijd tegen SVBS in Belt Schutsloot een teleurstellend resultaat neergezet door een matig spel te vertonen waarbij het vooral tegen zichzelf vocht. Na negentig minuten werd het 3-2 in het voordeel van de Schutsloters.

Het gehavende team (zestal blessures) van trainer Bernard Koning en assistent Cas Slurink was nog maar koud begonnen aan de wedstrijd of de thuisploeg had de 1-0 al gescoord. Vanuit een corner werd aanvoerder Tim Veenema hardhandig weggeduwd, overigens niet opgemerkt door de matig leidende scheidsrechter Dobma, waardoor de bal binnen kon worden gekopt. De Meppelers lieten het kopje niet hangen, tien minuten later was het Wesley Volken die de gelijkmaker liet aantekenen. In deze fase had Msc de wedstrijd naar zich toe moeten trekken, technisch was het beter maar SVBS was scherper, ging op het randje van het toelaatbare spelen, dit tot ongenoegen van de spelers uit Meppel. In plaats van hun eigen spel te gaan spelen gingen ze mee in het harde spel van SVBS, de scheidsrechter vond het allemaal wel goed. Damion van Stormbroek moest het veld verlaten met een enkel blessure, hij werd vervangen door mandekker Frank Mol die ondanks zijn lichtte blessure een prima wedstrijd speelde. Het scherpe spelen resulteerde dan ook dat na 45 minuten spelen 3-1 op het scorebord stond in het voordeel van de thuisploeg.

 

Koning kreeg zijn ploeg in 15 minuten weer in het centrum en dat was in de tweede helft duidelijk te zien. Na 55 minuten spelen plaatste Jordy Landkroon de bal prima in de verre hoek, 3-2. Na deze fase was het gele-kaartentijd. In totaal werden er vijf getoond maar dat hadden er voor hetzelfde geld wel een keer zoveel meer kunnen zijn. De overtredingen werden harder, het publiek ging zich ermee bemoeien maar uiteindelijk kon Msc in ieder geval de gelijkmaker niet realiseren ondanks het veldoverwicht in de tweede helft. Tien minuten voor het eindsignaal moest Msc met tien man verder, Koning was al door zijn wissels heen. Rudan Knol moest met een bovenbeenblessure het veld noodgedwongen verlaten. Voor Msc eindigt na volgende week, VHK uit, het bekeravontuur maar daar zal bij Msc Zaterdag1 niemand rouwig om zijn, de focus kan op de competitie dat voor de Meppelers begint met een thuiswedstrijd tegen SVBO op 22 september Vooralsnog was dit een wedstrijd om snel te vergeten.

 

Aldus,

Chris W.