Een handjevol toeschouwers zag en hoorde scheidsrechter Alkawi om 15.00 uur fluiten voor het beginsignaal. Onder een grauw en grijs wolkendek zette de ploeg uit Meppel direct druk op het middenveld en defensie om gelijk het visitekaartje af te geven.
Na drie minuten spelen moest Max van Dijk, middenvelder van Msc, al het veld ruimen wegens een rug blessure. Trainer Yves Heskamp, bijgestaan door vader Herman Heskamp en leider Cas Slurink, bracht Florian Gijzen binnen de lijnen. Hierdoor verhuisde Joel Danhof van linksvoor naar het middenveld. Met doeltreffende voorwaartsen zou Msc met regelmaat opduiken voor de goalie van Blokzijl. Het enige wapenfeit aan de kant van Blokzijl kwam uit een viertal corners waarbij zelfs Bram Beijer door goed positiewerk de bal uit een van de corners van de doellijn redde.
Tot minuut 23 moest Msc wachtten voor het op voorsprong kwam. Vanuit een voorzet waar een overtreding op Lars Padding aan vooraf ging, was het verdediger Frank Mol die simpel maar doeltreffend binnenkopte, 0-1. Blokzijl was zeker in de eerste helft niet bij machten om het Msc enigszins moeilijk te maken maar de Meppelers verzuimden om het verschil naar een fauteuilstand te tillen. En zo werd met een minimale voorsprong de thee opgezocht.
Na de rust schroefde Msc het tempo enigszins omhoog wat gelijk resulteerde in meer kansen, echter nog zonder succes. Daarvoor moest gewacht worden tot de 60e minuut. Een perfect aangesneden vrije trap van Joel Danhof werd uitstekend binnen gekopt door Jille Ganzinga, 0-2.
Gek genoeg viel na deze score bij Blokzijl het kwartje om iets terug te gaan doen. Een kwartier lang was het overwicht zeker voor de thuisploeg, Msc rommelde achterin en men ging slordiger spelen. Maar door goed keeperswerk van Marc Holterman werd voorkomen dat de thuisploeg de aansluitingstreffer zou gaan maken.
Wel jammer voor de wedstrijd, die overigens zeer sportief verliep, dat scheidsrechter Alkawi zijn eigen wedstrijd ging fluiten. Onder toeziend oog van een KNVB-rapporteur werden de vreemdste beslissingen genomen en werd er onnodig met vijf gele kaarten gestrooid, Florian Gijzen en aanvoerder Tim Veenema aan de kant van Msc.
In de 80e minuut anticipeerde Bart-Jan Smid goed op een uitstekende uittrap van Marc Holterman waardoor hij oog in oog met de keeper kwam te staan en deze trachtte te verschalken met een lob, echter belandde deze op het dak van de goal. Maar vijf minuten later was het wel raak, Loko Hau die goed doorzette plaatste de bal via een kluts in de hoek, 0-3 tevens ook de einduitslag.

Komende zaterdag komt het laagst geklasseerde IJVC op bezoek in Meppel. Dan zal de ploeg een goede generale neer moeten zetten want over twee weken wacht de kraker in en tegen Boornbergum die tot nu toe alle competitiewedstrijden nog hebben gewonnen. Om aansluiting te houden is het van belang dat er een goed resultaat neer wordt gezet maar dat is de aankomende tijd een mooie taak voor trainer Yves Heskamp.