MSC-Amslod Zaterdag 1 heeft promotie afgedwongen naar de 4e klasse. Het won de finale van de nacompetitie op Sportpark Ezinge van Ternaard met 3-1. Bij rust stonden de wit-zwarten al met 2-1 voor door treffers van Max van Dijk en Florian Gijzen. Na rust besliste Pieter Hoekstra het duel met de 3-1 waarna het feest kon beginnen.

MSC begon goed aan het duel met de Friezen en kwam al snel op voorsprong via Max van Dijk. Zijn schot van 20 meter verdween schitterend tegen de touwen en bezorgde MSC een droomstart. Ternaard oogde tam en wist de thuisploeg niet verlegenheid te brengen het eerste half uur. Uit het niets was daar toch ineens de gelijkmaker via Van de Kooy die een prachtige aanval over rechts bekwaam afrondde, 1-1. Even had MSC nodig om zich te herstellen van deze dreun, maar de ploeg van Yves Heskamp deed dit knap. Het richtte zich op en kwam vlak voor rust weer op voorsprong na goed doorgaan van Florian Gijzen, 2-1.

In het tweede bedrijf kabbelde het duel lange tijd voort zonder dat beide ploegen veel kansen kregen. Verdedigend kwam MSC nauwelijks in de problemen, maar zelf wist het ook nauwelijks kansen te creëren. Een kwartier voor tijd was het echter wel plotsklaps raak via Pieter Hoekstra. Hij schoot de bal schitterend in het kruis en besliste daarmee het treffen, 3-1. Ternaard zette in de slotfase nog wel aan, maar kon ondanks een numerieke meerderheid (rood (2x geel) Bram Beijer) MSC niet meer aan het wankelen brengen.