Gendt MSC-Amslod heeft ook z’n tweede competitieduel niet weten te winnen. Na de 1-1 thuis tegen SDO, eindigde het uitduel met De Bataven zondag in 2-2.

MSC speelde in Gendt een uitstekende eerste helft. De 0-1 van Justin Benjamins was halverwege de eerste helft dan ook volkomen terecht. Hij schoot een penalty binnen, na een overtreding op Noah Schuurman. In de 37e minuut werd het zelfs 0-2. Jim Veltmaat pikte op het middenveld de bal op en verschalkte doelman Jeroen Wels in de verre hoek. Benjamins kon al voor rust de wedstrijd beslissen, maar zijn inzet eindigde op de kruising. Het feit dat MSC de genadeklap niet uitdeelde, gaf de thuisploeg de gelegenheid om in een goed resultaat te blijven geloven. De thuisploeg uit Gendt kwam voor rust nog terug toen een voorzet van rechts door Rob Aarntzen werd ingekopt.
Na rust stond het al snel gelijk, want een overtreding van Dedmer Kraakman leverde de thuisploeg een penalty op. Aarntzen maakte zijn tweede van de middag. Daarna kreeg MSC vier opgelegde kansen om het duel alsnog te beslissen. Schuurman en invaller Thom van Lingen kregen de bal echter niet achter keeper Wels. MSC-trainer Berry Zandink bleef net als zijn ploeg dus met een kater achter. ‘Vorige week hadden we ook de overhand, maar toen creëerden we niet zoveel kansen, maar vandaag hadden we voor rust al met vier doelpunten voor kunnen staan en ook in de tweede helft hadden we evenveel kansen voor open doel. Als we dan toch nog gelijkspelen doen we natuurlijk iets niet goed’, aldus een teleurgestelde Zandink.

Opstelling MSC-Amslod: Holterman, Bijlsma, Kraakman, Fidom, Van der Weide, Ali Pour Asli, Veltmaat, Hof, Schuurman, Benjamins, El Kadouri (Van Lingen).