MSC-Amslod begon zwak aan het bekerduel en ontsnapte in de 12e minuut toen doelman Bram Tijink duidelijk hands maakte. Arbiter Van der Velden zag het niet en liet doorspelen. Nadien was MSC-Amslod een fase sterker en kreeg het ook kansen, maar trof steeds VAKO-doelman Cas van der Wijst die een prima partij keepte. Op slag van rust was daar ineens de voorsprong voor de bezoekers uit Vries die Patrick Steenbergen verrassend de 0-1 zagen maken.

Die treffer leidde het echec van de zwart-witten in, want na rust ging er niets meer goed bij de thuisploeg. VAKO kwam via Sietse Wichers in de 54e minuut op 0-2 en besliste het duel vijf minuten later via Rolf van Wijk: 0-3. Coach Berry Zandink probeerde met drie wissels tegelijk het tij nog te keren, maar er was geen redden meer aan voor MSC. Sietse Wichers en Tim van Huffelen zorgden voor een ongekende 0-5 tussenstand, na 73 minuten.

In de slotfase speelde MSC alles of niets en was het Danny Bijlsma die in de 87e minuut de 1-5 scoorde. Hij maakte binnen drie minuten een hattrick waardoor het ineens 3-5 stond. Toen Justin Benjamins in blessuretijd een penalty benutte (4-5) was de spanning terug, maar de tijd te kort. Meer had MSC ook niet verdiend op basis van het vertoonde spel.