MSC-Amslod Zondag 1 heeft dinsdag de oefenwedstrijd tegen zaterdag hoofdklasser vv Berkum afgesloten met een gelijkspel. Na 90 minuten stond er een 2-2 eindstand op het scorebord.
Voor rust werd al snel duidelijk dat vv Berkum veruit de sterkste tegenstander zou zijn die de mannen van Berry Zandink in de voorbereiding op het nieuwe seizoen zouden treffen. Behoudens de eerste vijf minuten had Berkum een overwicht en kreeg het ook een aantal goede kansen. MSC startte sterk en was via Noah Schuurman en Camiel Fidom in het begin van de wedstrijd tweemaal gevaarlijk. Zoals geschreven was daarna Berkum de betere ploeg. MSC speelde onrustig, Berkum met meer flair en verzorgder. Toch verzuimde die ploeg met in de gelederen oud-MSC-speler Björn Bakker het krachtsverschil uit te drukken in doelpunten.
In de rust wisselden beide trainers volop. Bij MSC gingen Milan van der Weide, Camiel Fidom en Danny Bijlsma aan de kant. Voor hen in de plaats verschenen Mohammad Ali Pour Asli, Stef Beute en Justin Benjamins binnen de lijnen. Direct na rust was het een ongelukkig moment aan MSC-zijde die de voorsprong voor Berkum inleidde. Het was na een goede Berkum-aanval Stef Beute die zijn eigen doelman Raimon Benjamins verschalkte. Niet veel later werd het zelfs 0-2. Nu was het Berkum-aanvaller Bacuna die een aanval doeltreffend afrondde. Ondertussen wisselde Zandink nog een aantal keren en vooral bij MSC had dit geen negatief effect. Met de jonkies Veelo, Kuiers, Van Keulen en Boers binnen de lijnen en ook Thom van Lingen nam MSC meer en meer het initiatief. Het resulteerde uiteindelijk in de 1-2. De doorgebroken Thom van Lingen werd volgens scheidsrechter Hans Noppers door de Berkum-doelman onreglementair gevloerd. Het leverde MSC een penalty op die door Justin Benjamins onberispelijk werd raakgeschoten. Niet veel later lag zelfs de 2-2 achter de Berkum-doelman. Nu was het Thom van Lingen die zelf scoorde. Diezelfde Van Lingen had even later zelfs de 3-2 op zijn schoen, maar zijn inzet werd geweldig gekeerd door de Berkum-doelman.
Donderdag komt MSC-Zondag 1 opnieuw in actie. Dan wordt er in Steenwijk gespeeld om de Steenwijker Toren Cup. Om 20.00 uur is dan DESZ dat dit jaar begeleid wordt door de coaches Leo Blom en Jan Derk Brandsma de tegenstander.