MSC-Amslod wacht nog altijd op de eerste competitiezege in dit prille voetbalseizoen. De wit-zwarten gingen zondag op eigen veld onderuit tegen rkvv DEM. Het werd 1-4 voor de naar de hoofdklasse gepromoveerde ploeg uit Beverwijk.

MSC verzamelde in de eerste twee wedstrijden twee punten, maar na twee gelijke spelen was de ploeg toe aan een overwinning. Het pakte anders uit. De wit-zwarten kennen zo met twee punten uit drie duels een zeer teleurstellende start van het seizoen. Had MSC zondag dan geen kans om de drie punten thuis te houden? Jazeker wel, maar dan had het veel minder persoonlijke fouten moeten maken. Nu werden vooral cadeautjes weggegeven aan de tegenstander.

Grote kans

De thuisploeg opende het duel nog wel prima en kreeg via Justin Benjamins ook dé kans op 1-0. Het was na tien minuten Milan van der Weide die op rechts doorzette en de bal bij de vrijstaande Benjamins kreeg. De aanvaller die doorgaans weinig kansjes nodig heeft, is dit seizoen duidelijk nog niet op schot en schoot alleen voor DEM-doelman Danny Adrichem hoog over. In een gelijkopgaand duel legden de bezoekers uit Beverwijk wel een verzorgder spel op de mat dan de thuisploeg, maar tot echt grote kansen leidde dat niet. Dat de wit-blauwen na dik twintig minuten wél een voorsprong namen, had de thuisploeg aan zichzelf te wijten. Camiel Fidom verraste zijn eigen doelman Marc Holterman met een kopbal. Niet veel later werd het zelfs 0-2. Nu liet Danny Bijlsma zich in de lucht aftroeven door Michael Obioha. Kort voor rust kregen beide ploegen nog twee dotten van kansen. Eerst was het DEM dat 0-3 had moeten scoren, maar Antony van Dongen miste alleen voor Holterman die geweldig redde. Aan de andere kant mocht Justin Benjamins alleen op Adrichem af die met het puntje van zijn voet de 1-2 voorkwam.

Terechte beloning

MSC-trainer Zandink haalde in de rust Soufiane el Kadouri naar de kant en bracht Kaj van Duuren in het veld. Die omzetting leek resultaat te hebben, want met meer druk naar voren werd MSC gevaarlijker. De 1-2 van Camiel Fidom na goed doorzetten van Milan van der Weide was na zestig minuten ook de terechte beloning voor het overwicht van MSC. Maar de veel feller spelende Beverwijkers lieten het niet verder komen en beslisten daarna binnen een paar minuten de wedstrijd: 1-4. MSC hielp de gasten wederom in het zadel. Een voorzet van de fantastisch spelende Timo Wolters werd door Stef Beute achter zijn eigen doelpunt gegleden. Toen ook Mehmet Gencer nog eens profieerde van balverlies van Jim Veltmaat was de wedstrijd helemaal gespeeld.

MSC-oefenmeester Berry Zandink was na afloop vanzelfsprekend niet tevreden. ‘Wij willen graag met druk vooruit spelen. Doen we dit met elkaar, dan kunnen we heel erg goed voetballen. Maar geven we niet met elkaar druk, dan kunnen we het tegen een goede tegenstander als DEM niet bolwerken. Dat besef moet nu doordringen. Samen zijn we alles, alleen niets.’

Opstelling MSC-Amslod: Marc Holterman, Mo Ali Pour Asli, Stef Beute, Danny Bijlsma, Milan van der Weide, Remco Hof, Jim Veltmaat, Camiel Fidom, Justin Benjamins, Soufiane el Kadouri (Kaj van Duuren), Noah Schuurman (Roy Kuiers).