Meppel – De prestaties van MSC-Amslod blijven net zo wisselvallig als het weer. De ene week is het alles, de andere week helemaal niks. Zaterdag was het weer eens alles. De Meppelers hielden koploper Hollandia op 0-0.

“We zijn misschien wel de Robin Hood van deze Hoofdklasse,” zo constateerde MSC-trainer Berry Zandink na afloop van het gelijke spel met een glimlach. “We stelen van de rijken en geven aan de armen.” Vond de trainer dan het punt dat zijn ploeg tegen de koploper uit Hoorn behaald gestolen? Nee, dat dan ook weer niet. “Ik vond dit een zwaar verdiend punt. Sterker nog, zeker de 1e helft denk ik dat wij de betere kansen hebben gehad. En misschien als we stiekem dan toch iets hadden willen stelen, dan was het de overwinning geweest. Maar dit punt was dubbel en dwars verdiend.”

Op eigen veld zat MSC dat het moest doen zonder de geschorste Schuurmans en zieke Jim Veltmaat, er vanaf het begin bovenop tegen Hollandia. De koploper die zelfs aan een kleine nederlaag voldoende had om de eerste periodetitel te veroveren, kwam in het eerste kwartier geen moment aan voetballen toe. Sterker nog, het was MSC dat beter voor de dag kwam en een overwicht had. Tot grote kansen kwam het niet. Toch was Hollandia dicht bij de openingstreffer. Een corner werd goed ingekopt door aanvoerder Bart Spil. Gelukkig voor MSC had doelman Holterman zijn rechtsback Thom van Lingen bij de tweede paal op de doellijn gezet. De kleine verdediger kon ternauwernood de 0-1 voorkomen. Aan de andere kant was de bij vlagen ongrijpbare Soufiane El Kadouri dicht bij een doelpunt. Vlak voordat hij in kansrijke positie kon uithalen zette Daan Buurman de aanvaller de voet dwars. Heel MSC dacht even aan een strafschop, maar scheidsechter Bouw uit Peize wuifde de Meppeler protesten weg.

Na rust was had Hollandia het betere van het spel. MSC moest verder en verder terug en kreeg geen vat meer op de makkelijker voetballende tegenstander. Zandink zag ook dat zijn ploeg het moeilijk had. “We hebben lang heel dicht op de tegenstander gezeten. Na rust werd dat, ook door vermoeidheid aan onze kant, lastiger. De linies kwamen verder van elkaar te staan waardoor Hollandia meer ruimte kreeg. En ja dan hebben we tweemaal geluk dat zij niet de trekker overhalen en scoren.” En Zandink had gelijk, want Hollandia kreeg twee dotten van kansen. Eerst was het de in de eerste helft al ingevallen spits Sonny Pronk die een prachtige voorzet vanaf de linkerflank tegendraads inkopte. De bal ging rakelings naast. En even later was et Sven Deen die twee MSC’ers op het verkeerde been zette en in kansrijke positie de bal wild over het doel van Holterman schoot.

En MSC? Dat had twintig minuten voor tijd een strafschop moeten krijgen. Camiel Fidom werd na een vrije trap weggestuurd door Jordy Veenstra. De aanvaller werd binnen de beruchte lijnen gehaakt door Niek Reus. Scheidsrechter Bouw legde de bal buiten de 16 meter, beelden zouden na afloop laten zien dat de overtreding echt binnen het strafschopgebied had plaatsgevonden. Helaas voor MSC geen VAR in de buurt. En verdediger Hidde Bakker had pech. Eerste poeierde hij de bal uit een afgeslagen corner richting het doel van keeper Joey Wiese. De bal smoorde in een woud van benen. Bakker kreeg de bal terug, produceerde een mooie omhaal, maar zag Wiese de bal net onder de lat wegtikken. En zo eindigde het duel zoals het ook was begonnen: 0-0. MSC sprokkelde daarmee weer een puntje, terwijl koploper Hollandia met het ene punt de eerste periodetitel veroverde. Komende dinsdag treffen de Meppelers in de beker tweedeklasser Nieuw Buinen. Zondag om 13.00 uur wacht in Rotterdam in de competitie het hooggeplaatste Leonidas. Die wetenschap bracht bij Zandink een glimlach op het gezicht. “Gelukkig spelen we weer tegen een tegenstander die hoger dan ons op de ranglijst staat.”

Opstelling MSC-Amslod: Holterman, Bakker, Beute, Kuipers, Van Lingen (Kraakman), Verheul, Veenstra (El Manssouri), Baharilia, Fidom, El Kadouri, Zwaagstra (Van Keulen).