De thuisploeg kwam al in de eerste minuut op achterstand toen een corner werd binnengewerkt door Vince Stans. Kaj van Duuren dacht de bal te keren bij de paal, maar de grensrechter constateerde dat het leer de lijn gepasseerd was: 0-1. MSC had even tijd nodig om deze vroege tik te verwerken, maar greep na een kwartier het initiatief. Grote kansen leverde dit niet meteen op, maar in de 25e minuut was het wel raak. Mo Ali Pour Asli schoot de bal op de paal, waarna Camiel Fidom de rebound tegen de touwen werkte en zo de 1-1 aantekende. De wit-zwarten wilden doordrukken en waren via Fidon ook dicht bij de voorsprong. Zijn inzet werd echter gekeerd door de Achilles-doelman, waardoor het bij rust nog steeds 1-1 stond.

Na de pauze werd een gretig en sterker MSC verwacht, maar de thuisploeg liet het lelijk afweten. De formatie van trainer Berry Zandink opereerde heel erg slordig en maakte een fletse indruk. Jong Achilles, dat tot aan deze avond slechts negen punten had verzameld, kreeg steeds meer geloof in  een goed resultaat en werd gesterkt in die gedachte door een treffer in de 67e minuut. Reouan Eddarhaoui bracht de bezoekers verrassend op een 1-2 voorsprong en daarmee op het spoor van de overwinning. MSC-Amslod kon namelijk geen moment meer aanspraak maken op de gelijkmaker en net toen het overschakelde op een tegen een achterin, was het Bart Schiks die de beslissende 1-3 maakte. Hij profiteerde van defensief geschutter bij de Meppelers en bezorgde de Groesbekers een ongekende weelde. Die weelde had in de slotfase zelfs nog groter kunnen zijn, maar MSC-doelman Richard Strijker voorkwam erger met enkele knappe reddingen.

Door de nederlaag is het uitduel tegen VV Heerenveen komende zaterdag ineens weer een stuk belangrijker voor MSC-Amslod, dat zich allang in veilige haven had kunnen spelen.

Foto’s: Leo de Harder