De actieve Milan van der Weide schoot al in de eerste minuut, na een solo, op de paal. Het gepassioneerd spelende MSC-Amslod was niet altijd even goed, maar had wel het beste van het spel.

Na een uur werd de wedstrijd pas echt interessant. Nima Shimeri soleerde door de defensie van RKAVV en raakte, zwaar gehinderd, de paal. Voor die overtreding werd alsnog een penalty toegekend, die door Justin Benjamins echter werd gemist. Twaalf minuten voor tijd kwam de openingsgoal er alsnog toen Danni Lohman de bal fraai in de rechterbovenhoek krulde. Vier minuten later scoorde Milan van der Weide 2-0, na een vlotte uitbraak via Benjamins.

Kat in het bakkie, zou men denken. Via een zondagsschot van Remco Overdevest werd het echter zomaar 2-1. Toen vervolgens invaller Joël Huiskes een overtreding beging in het strafschopgebied en een penalty veroorzaakte, leek MSC slechts een punt over te houden aan dit thuisduel. Keeper Robin Kist besliste echter anders, want met een prima redding hield hij zijn doel verder schoon en bezorgde MSC daarmee drie punten.