In de beslissende fase van de competitie kreeg MSC-trainer Berry Zandink deze week opnieuw met twee tegenvallers te maken. Door blessureleed en trieste familieomstandigheden kon de trainer die al te maken had met een uitgedunde selectie ditmaal ook geen beroep doen op Joël Huiskes en Tjisse Kerkstra. Daardoor waren er basisplaatsen voor Razi Kanseyo en jeugdspeler Remco van Keulen. Tegen Purmersteijn hadden de wit-zwarten het zeker in de beginfase erg lastig. De Meppelers kregen geen grip op de veel makkelijker voetballende tegenstander. Dat de ploeg uit Noord-Holland dan ook een voorsprong namen was niet verrassend. De Meppelers hadden vooral moeite met de steeds maar weer op de linkerflank opkomende verdediger Alex Treuren. Ook halverwege de eerste helft toen Treuren de boomlange Niels Eijkenaar inspeelde. De spits legde de bal panklaar voor de inkomende Treuren die doelman Richard Strijker kansloos liet. En zoals vaker dit seizoen was MSC na de achterstand de weg helemaal kwijt. Het mocht dan ook van geluk spreken dat het niet direct tegen een 2-0 achterstand aankeek toen Eijkenaar de bal via de binnenkant van de paal weer het veld in zag stuiteren. Het zou een kentering in de wedstrijd betekenen want MSC leek vanaf dat moment wakker. Het duurde dan ook niet lang dat het op 1-1 kwam. Mehran Ali Pour Asli zette goed door en bereikte de vrijstaande Remco van Keulen die van dichtbij doelman Richard de Groot kansloos liet. En niet veel later werd het zelfs 2-1. Nu bereikte een voorzet van Ali Pour Asli de gisteren tot verdediger omgetoverde Camiel Fidom die koppend scoorde. Maar zoals vaker dit seizoen kon de thuisploeg de voorsprong niet lang vasthouden. Op slag van rust profiteerde Martijn van Oers van zwak verdedigen van de wit-zwarten: 2-2.

Na rust pakte mSC de zaken energieker aan. De tegenstander werd onder druk gezet, MSC kreeg het middenveld in handen en kreeg ook kansen. Via onder meer Ali Pour Asli, Van der Weide en Benjamins. Een op dat moment verdiende voorsprong bleef uit. Maar die kwam er uiteindelijk wel. Twintig minuten voor tijd belandde een vrije trap van de linkerflank bij de tweede paal op het hoofd van de mee naar voren gekomen Danny Bijlsma. De verdediger kopte onberispelijk raak. En dat deed hij een aantal minuten later weer. Ditmaal uit een corner van Benjamins. Doelman De Groot was wederom in geen velden of wegen te bekennen bij een hoge bal en Bijlsma was opnieuw de sterkste: 4-2. Voor MSC-trainer Zandink het sein om jeugdspeler Oussama El Mansouri nog minuten te gunnen en twee andere jeugdspelers, Patrick van Keulen en Lars Luft, te laten debuteren. Het zou niets meer aan de stand veranderen. Tot genoegen van Zandink die ontzettend blij was met de zege. ‘We zijn na een moeilijk seizoen definitief veilig, Ook vandaag hebben we maximaal gepresteerd en dat heeft geleid tot drie punten Ja het klopt dat we het in het begin heel erg moeilijk hebben gehad, maar toen het bij ons eenmaal goed stond hadden we de wedstrijd ook onder controle. Een groot compliment vandaag aan Camiel Fidom die als extra verdediger heel waardevol voor het team was. Een ook aan de jeugdspelers die zich meer dan honderd procent voor het team hebben gegeven. Nee ik ben echt trots vandaag.’