MSC trakteerde Hoogeveen vanmiddag in Meppel op de tweede seizoensnederlaag. Het werd 4-1 voor MSC dat de bezoekers op felheid en inzet aftroefde. Hoogeveen blijft nog wel koploper in de hoofdklasse A op zondag, maar zag RKZVC tot op één punt komen. MSC nam afstand van de onderste regionen en steeg naar de achtste plaats

MSC begon goed aan de streekderby. Het leverde in de openingsfase drie aardige kansen op. De grootste was voor Danny Bijlsma. Zijn kopbal na een corner werd door Hoogeveen doelman Nick Borgman nog net gekeerd en in tweede instantie weg gebokst.

MSC kwam na 25 minuten op voorsprong in het boeiende duel. Justin Benjamins kaatste met Camiel Fidom en Benjamins schoot via de binnenkant van de paal raak. Het was een verdiende voorsprong. Na 39 minuten werd het zelfs 2-0. Benjamins schoot slapjes in, maar Borgman en aanvoerder Andy Kreeft deden niets. “Iedereen verwachtte buitenspel voor Benjamins”, verklaarde Hoogeveen trainer Nico Haak na afloop. “Ik snapte echt niet wat die keeper deed”, aldus Benjamins. Maar het kwam MSC goed uit. Borgman deed een ultieme poging de bal, die op de binnenkant van de paal belandde, uit het doel te schoppen, maar hij knalde die er juist in. Uit TV beelden bleek later dat de bal al over de lijn was geweest en Benjamins het doelpunt daarom mag claimen.

Na de hervatting was Hoogeveen van afstand twee keer gevaarlijk. Het derde afstandsschot van dertig meter van invaller Resmon Roemahlewang na 58 minuten sloeg hard in het Meppeler doel: 2-1. MSC liet zich niet van de wijs brengen en Noah Schuurman was dicht bij de 3-1 oog in oog met Borgman. De Hoogeveen doelman was echter de sterkste. De derde van MSC kwam er alsnog toen Bijlsma een afgeslagen corner vanaf de rand van het strafschopgebied binnen joeg. MSC ging door en Schuurman schoot net voorlangs.

Na 71 minuten kreeg Kreeft van Hoogeveen rood na een charge op Remco Hof. Haak was het niet eens met de beslissing: “De manier van inkomen was een kaart waard, maar hij speelde wel de bal, dus geel was voldoende geweest”. Ondanks de man minder kreeg Roemahlewang nog een aardige kopkans die door Raimon Benjamins van MSC werd gestopt.

Invaller Milan van der Weide van MSC kreeg twee kansen, maar Borgman lag in de weg. Na 82 minuten besliste Schuurman na een lange rush de wedstrijd. Hij schoot hard raak: 4-1. En het had nog erger kunnen worden voor de koploper. De uitblinkende Schuurman kreeg nog twee beste kansen en ook de rebounds van Fidom en Schuurman zelf wilden er net niet in.

“Heerlijk, deze overwinning”, aldus Schuurman na afloop. “We hadden er van te voren al een goed gevoel over en dan win je ook nog van de koploper. Het was nodig ook, want zo klim je weer naar boven”. MSC had een duidelijk strijdplan: “We hebben ze eerst laten komen en toen zijn we druk gaan zetten en we hebben ze laten voelen dat we er waren. Iedereen was bij ons meteen scherp”.

“Het lijkt me dat we ze op alle fronten hebben afgetroefd”, aldus MSC aanvaller Justin Benjamins. “We waren ook extra gemotiveerd en we hebben ze op felheid geklopt. Aan het eind hadden we er ook nog drie meer kunnen maken”. Volgens Benjamins zit er muziek in de MSC selectie: “Als we deze groep een paar jaar bij elkaar kunnen houden en ook wat stabieler worden gaan we nog hele hoge ogen gooien”.

“Zij wilden strijden en dat hebben ze goed gedaan”, zei Hoogeveen trainer Nico Haak. “Het was een verdiende nederlaag voor ons en als zij het beter hadden uitgespeeld had het nog een monsterscore kunnen worden”. Volgens Haak zat er te weinig diepgang in het spel van Hoogeveen: “We speelden te veel in de breedte en te weinig door de as en in de lengte. Wij verloren in de breedte te veel ballen, waardoor zij konden counteren”.

MSC – Hoogeveen 4-1. 1-0 Justin Benjamins (25.), 2-0 Justin Benjamins (39.), 2-1 Resmon Roemahlewang (58.), 3-1 Danny Bijlsma (66.), 4-1 Noah Schuurman (82.). Rood: Andy Kreeft (Hoogeveen, 71.). Toeschouwers: 500.

MSC: R Benjamins, Pour Asli, Bijlsma, Beute, Oosterkamp, Schuurman, Veltmaat, Fidom, Hof (Van der Weide, 73.), J Benjamins, Van Lingen.

Hoogeveen: Borgman, Van Dijk, Kreeft, Yldirim, Wierenga (Roemahlewang, 46.), Manning, Spijodic, Heerkes (Berends, 46), Mohamed, Zwikker (Kleinheerenbrink, 62.), Reinders.

Foto’s: Leo de Harder