Alcides mag zich dit seizoen de kampioen van Meppel noemen. Want ook de tweede derby tegen MSC werd gewonnen. Het werd vanavond voor ruim 1500 toeschouwers 2-0. Alcides verstevigde daarmee de zesde plek in de hoofdklasse A op zondag en is nu al zo goed als veilig. MSC staat met vier punten minder een plek lager.

De Meppeler derby begon bijna een kwartier later, omdat men er vlak voor de aftrap pas achter kwam dat de middenstip was verdwenen. De openingsfase was voor Alcides met een gevaarlijke kopbal van Brecht van Zomeren.

MSC nam in de vrij rommelige wedstrijd daarna het initiatief. Alcides doelman Pieter IJzerman werd in de problemen gebracht door een terugspeelbal en moest twee MSC ‘ers uitkappen om uit te verdedigen. Dennis Blokzijl schoot op de eigen paal en Justin Benjamins schoot in vrijstaande positie ver over. Een inzet van Noah Schuurman werd door Blokzijl geblokt.

Alcides was direct na rust wel trefzeker. In de 48e minuut schoot Jermain Wobbes raak. Alcides controleerde de partij en gaf daarom nauwelijks iets weg. In de 78e minuut besliste Alcides de wedstrijd toen Koen Romme de bal van een meter of achttien in de bovenhoek schoot: 0-2. Wobbes was dicht bij de derde, maar MSC doelman Raimon Benjamins stopte de bal.