Lastig, slordig en moeizaam. De Meppeler hoofdklasser MSC-Amslod kende een taaie zondagmiddag, thuis tegen RKVV Velsen. Maar het won wél, door twee goals van Jim Veltmaat.

In een gezapige eerste helft viel weinig te genieten op sportpark Ezinge. Opvallendste moment was de veel te late tackle op de doorgebroken Matthijs Hensens, waarbij een penalty de enige juiste straf was geweest. Scheidsrechter Nelissen oordeelde echter dat de bal gespeeld werd en ontnam de Meppelers daarmee dé kans op een goal. Ook Noah Schuurman had een goal op z’n schoen, maar hij mikte op de benen van de Noord-Hollandse keeper.

Individuele actie

In de tweede helft werd het leuker. Velsen kwam op voorsprong door een goede goal van Marc Kloosterboer. De thuisploeg reageerde snel, met een individuele actie van Jim Veltmaat die werd afgesloten met een goal: 1-1. In het vervolg van de tweede helft kabbelde het ietwat voort, en een winnaar leek er dan ook niet te komen op deze middag. Dat was echter buiten Veltmaat gerekend, die na een fraaie actie én voorzet van Camiel Fidom bij de tweede paal raak kopte. Eindstand: 2-1.