MSC-Amslod Zo1 is zaterdag het tweede deel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen gestart met een oefenzege. In Kampen werd met 1-0 gewonnen van zaterdag eersteklasser Go Ahead Kampen.

MSC startte met Marc Holterman onder de lat. Verder maakten Vincent Oosterkamp, Danny Bijlsma, Stef Beute, Milan van der Weide, Mo Ali Pour Asli, Justin Benjamins, Noah Schuurman, Jim Veltmaat, Camiel Fidom en Remco Hof deel uit van de basiself. Al snel bleek dat MSC veel sterker was dan de thuisploeg. De Meppelers creëerden veel kansen, maar scoorden niet. Met name Benjamins en Schuurman hadden het vizier nog niet op scherp, terwijl de bal uit enkele standaardsituaties net naast werd gekopt. Uiteindelijk werd het vlak voor rust toch nog 0-1. Nadat Danny Bijlsma eerst nog een kopbal van de lijn gehaald zag worden, was het uit een corner van Veltmaat wel raak.

Ook na rust bleef MSC de bovenliggende partij al werd het door het toepassen van een aantal wissels wel heel onrustig en slordig, De thuisploeg kreeg over 90 minuten twee kansen, die door Holterman onschadelijk werden gemaakt. Trainer Berry Zandink was na afloop redelijk tevreden over wat hij gezien had. ‘In de eerste helft hebben we wel negen opgelegde kansen gehad. We scoren dus te weinig, maar rijgen ze wel. Daarnaast zijn we verdedigend nauwelijks in de problemen gekomen. Onze defensie stond als een huis. Mooi was om te zien dat we scoren uit een standaardsituatie waar we vrijdag nog op getraind hadden. Mooi om te zien.’

MSC speelt dinsdag weer een oefenduel. Dan komt zaterdag hoofdklasser vv Berkum naar Meppel. Voor MSC zal dat een echte krachtmeting worden. Berkum streed afgelopen seizoen tot de laatste speeldag mee om het kampioenschap in de zaterdag hoofdklasse. Ook de resultaten in de voorbereiding doen geloven dat Berkum dit seizoen een ploeg is om rekening mee te houden. Een mooie graadmeter dus voor MSC. De wedstrijd tegen Berkum begint om 20.00 uur.