Het was niet fraai, mooi en sprankelend. Maar wat telt zijn de punten en die bleven zondag op sportpark Ezinge. MSC-Amslod versloeg Purmersteijn met 2-1 en mag zich door deze thuiszege een soort subtopper noemen in de hoofdklasse A.

De Meppelers begonnen best redelijk aan de ontmoeting op een toch wel erg moeilijk veld. Het was het derde duel in één week en dat heeft de grasmat van de wit-zwarten bepaald geen goed gedaan. Met de regen erbij, hadden beide teams daar behoorlijk wat last van.

MSC-doelman Raimon Benjamins veroorzaakte halverwege de eerste helft een beetje onnodig een strafschop. Yassine el Yaakoubi scoorde voor de gasten uit het Noord-Hollandse Purmerend. Dat deed Vincent Oosterkamp ook, maar dan voor de thuisploeg. Zijn vrije bal ging na ruim een halfuur via een verdediger de goal van Purmersteijn in: 1-1. Met die stand werd de rust ook bereikt.

Uit een andere standaardsituatie trok MSC-Amslod zelfs nog – ondanks het zeer matige spel – de zege naar zich toe. Noah Schuurman maakte de winnende door na een corner de bal van dichtbij binnen te schieten. MSC mocht van geluk spreken dat het daarbij bleef.