MSC versloeg zondagmiddag in Meppel Be Quick 1887 met ruime cijfers. Het werd 3-0. Het was een terechte zege voor de Meppelers die over de hele wedstrijd gezien de betere ploeg waren. MSC klom door de winst naar de zesde plaats in de hoofdklasse A op zondag. De Groningers zakten naar plek dertien.

De eerste mogelijkheden waren voor MSC, maar die waren niet besteed aan Justin Benjamins en Noah Schuurman. Na 22 minuten leek Benjamins de score na een kaats met Camiel Fidom te openen, maar Benjamins gaf voor waar niemand kwam inlopen. Het koppel Fidom/Benjamins was na 35 minuten wel succesvol. Fidom haalde de achterlijn en Benjamins schoot raak: 1-0.

Schuurman had de score kunnen verdubbelen oog in oog met Be Quick doelman Robert Smit, maar hij gaf af in plaats van zelf te schieten. De Groningers kregen geen echte kans: “We hebben te weinig gebracht in de eerste helft”, aldus Be Quick trainer Steven Wuestenenk. “Er zat geen diepte in het spel als we aan de bal waren. En vanuit overtal situaties wisten we geen kansen te creëren”.

Be Quick kwam sterk uit de kleedkamer. Zo schoot Ivan Spijkstra in en Stef Beute moest de bal van de lijn halen. Ook de ingevallen Arnoud Bentum kreeg na een combinatie met Toufik Faraouni een goede kans. MSC doelman Raimon Benjamins stopte de bal. Een kopbal van Twan Nieboer en een schot van Bentum gingen voorlangs. “We kregen kans op kans, zei Wuestenenk. “Maar je moet de trekker een keer overhalen en als dat was gebeurd waren zij geknakt”.

Geknakt

Maar niet MSC, maar Be Quick knakte. Na een hoekschop na 68 minuten viel de bal in de Be Quick defensie en de mee opgekomen verdediger Danny Bijlsma schoot hard raak: “Het was een belangrijk moment”, zei Bijlsma. “Wij kwamen steeds meer onder druk te liggen en door dat doelpunt knakte er iets bij hun”. Dat gebeurde zeker na de 3-0, die twee minuten later viel. Na een fout achterin bij Be Quick konden drie MSC spelers op de Groninger doelman Smit af en Benjamins maakte het af: 3-0. Be Quick geloofde er niet meer in en mocht nog blij zijn dat Schuurman en Benjamins nog twee aardige kansen om zeep hielpen.

Lekker

“Lekker toch”, zei Benjamins over zijn vrije doortocht bij zijn tweede doelpunt. “Niks geen geklaag vandaag. Het lijkt mij gewoon een terechte overwinning”. Toch baalde Benjamins van de verprutste mogelijkheden voor rust: “De kansen missen is echt een probleem bij ons, maar zij waren alleen maar dreigend en kregen helemaal geen kansen”. Na de pauze had MSC het een periode moeilijk: “We dachten het al binnen te hebben”, verklaarde Benjamins. “Maar uiteindelijk hebben we gewonnen en dat is lekker”.

Kinderlijk

Be Quick spits Arnoud Bentum viel na de pauze in na een lange blessure: “Ik vond ons het na rust het eerste kwartier goed doen. Het enige wat je niet doet is scoren en je weet dat zij kansjes gaan krijgen en dan is MSC dodelijk. Je geeft het achterin kinderlijk weg en na de 3-0 lieten sommige spelers het helemaal lopen, belachelijk”.

MSC – Be Quick 1887 3-0. 1-0 Justin Benjamins (35.), 2-0 Danny Bijlsma (68.), 3-0 Danny Bijlsma (70.). Toeschouwers 200