MSC startte in Assen zonder Juryan Zandvliet. De spits bleef met een vervelende ontsteking thuis in bed. En ook verdediger Lennart Nijholt bleek niet inzetbaar. De schouderblessure die hij vorige week tegen De Bataven had opgelopen bleek erger dan verwacht. Voor Zandink was het dus even puzzelen met welke elf hij tegen hoogvlieger Achilles 1894 zou starten. De trainer koos uiteindelijk voor Tjisse Kerkstra in het verdedigende centrum en zette de kleine Nima Shimeri in de punt van de aanval.

Alleen in de eerste tien minuten kon de Asser formatie van trainer Paul Weerman aardig meekomen. Het kwam zelfs op voorsprong dankzij een vroege treffer van Wouter van der Molen. Wellicht wat verblind door de snelle openingsgoal verloor Achilles de concentratie en zakte het spelpeil van de thuisploeg naarmate de wedstrijd vorderde naar een bedenkelijk niveau. Met name het middenveld was geen schim van de ploeg die zo sterk aan de competitie begon. Veel duels werden verloren, passes kwamen niet aan en het overzicht ontbrak. Opmerkelijk was ook de berusting die al heel snel bij de voorhoedespelers te zien was.

Daarbij mag niet onvermeld blijven dat MSC, na de snelle tegentreffer, uitstekend voetbal liet zien. De ploeg van trainer Berry Zandink oogde fris, gretig en was scherp in de duels. Dat leverde op bijna alle plekken van het veld een overwicht op. Na de gelijkmaker van Justin Benjamins in de 27e minuut en negen minuten later de 1-2 van Nima Shimeri was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

Achilles 1894 probeerde direct na rust wel aan te zetten, maar gevaarlijk werd het zelden. Toen diezelfde Nima Shimeri de 1-3 liet aantekenen en MSC de teugels enigszins liet vieren was Achilles 1894 in de slotfase weer even de bovenliggende partij. Verder dan een schot op de paal kwam het echter niet. Gesteund door de voorsprong kon MSC naar hartenlust de counter zoeken en vlak voor tijd zorgde Danni Lohman voor de 1-4 eindstand.