MSC-Amslod Zo1 is de winnaar geworden van de 31e editie van het Jan Bralten/Stadtmüller Futsal Toernooi. De Meppelers versloegen in een bijzondere finale SC Emmeloord. MSC nam namelijk een 4-1 voorsprong en leek onbedreigd op de zege af te stevenen. SC Emmeloord toonde echter veerkracht en dwong alsnog een penaltyserie af. Daarin stopte Marc Holterman de beslissende strafschop waardoor MSC toch won.

Waar in de voorronde de publieke belangstelling ronduit slecht was, leverde de finale een behoorlijk gevulde tribune op. In poule A was het verassend sterk acterende FC Meppel na drie zeges al zeker van de halve finale. Het trof FC Wolvega in de laatste wedstrijd en de Friezen hadden een punt nodig om Staphorst van zich af te houden voor de tweede halve finale plek. Dit lukte de ploeg van trainer Pim Donker met een 1-1 remise waardoor FC Meppel en FC Wolvega ten koste van Alcides en Staphorst doorgingen.

In poule B bleef Avanti uit Stiens als enige zonder nederlaag, maar de Friezen speelden driemaal gelijk en kwamen daardoor een punt te kort voor de halve finale. Die strijd ging uiteindelijk tussen drie ploegen waarbij MSC en d’Olde Veste 54 beide op 7 punten eindigden. MSC had een beter doelsaldo en was dus verzekerd van de halve finale. De Steenwijkers zaten in de wachtkamer en waren afhankelijk van SC Emmeloord. De polderbewoners versloegen het tegenvallende Hoogeveen met 3-0 en gingen daardoor ook in doelsaldo over d’Olde Veste heen.

De eerste halve finale leverde de burenruzie op tussen FC Meppel en MSC. Daarin namen de groen-witten een vroege voorsprong, maar was uiteindelijk MSC met 4-1 veel te sterk. De andere halve finale was eveneens eenzijdig want SC Emmeloord was met 4-0 een maatje te groot voor FC Wolvega. Meteen na die halve finales toonde FC Wolvega zich met de penalty shoot outs de beste over FC Meppel waardoor de Friezen als derde eindigden.

De grote finale leek een eenvoudige prooi te worden voor het sterker geachte MSC. Dat nam een 4-1 voorsprong 5 minuten voor tijd, maar SC Emmeloord gaf niet op en kwam 40 seconden voor tijd terug tot 4-4. In de noodzakelijke penaltyserie pakte beste doelman van het toernooi Marc Holterman de 4e strafschop van SC Emmeloord waardoor MSC alsnog aan het langste eind trok.

Na afloop werd Abdel Boundati (SC Emmeloord) gekroond tot beste speler, Marc Holterman (MSC) tot beste keeper, Tarek Bourakba (Avanti) met 12 treffers werd topscorer en VV Gieten bleek het sportiefste team.