MSC-Amslod Zo1 heeft zaterdag in Steenwijk de eerste editie van de Steenwijker Toren Cup gewonnen. Ne een 3-2 zege op zaterdag tweedeklasser DESZ, werd gisteren opnieuw gewonnen. Nu werd het 3-1 tegen zaterdag eersteklasser en organisator van het toernooi ‘d Olde Veste’54. Alcides eindigde op de tweede plaats door en 5-0 zege op DESZ.

In een weinig aantrekkelijke wedstrijd was MSC zaterdag de betere ploeg. Echter grote kansen kregen de Meppelers niet. Nadat eerst Noah Schuurman en Milan vd. Weide wat speldeprikjes hadden uitgedeeld, was het vlak voor rust toch raak. Het was Noah Schuurman die na een knappe actie van Jim Veltmaat hard kon inschieten. De Olde Veste-doelman kreeg het schot niet onder controle en Camiel Fidom was er als de kippen bij om alsnog de 1-0 binnen te schieten. Lang kon MSC niet genieten van de voorsprong, want op slag van rust was het Davey Kuurman (zoon van oud-MSC’er wijlen Gerrie Kuurman) die met een droge schuiver Raimon Benjamons verschalkte.

Na rust draaide MSC de duimschroeven verder aan en Olde Veste had nauwelijks meer iets te vertellen. Nadat Soufian El Kadouri eerst nog op de paal schoot was het Milan vd. Weide die 1-2 scoorde En niet veel later werd het zelfs 3-1 door Fidoms tweede treffer van de middag. Hij kopte een corner van Veltmaat prachtig raak. De thuisploeg kreeg daarna nog enkele mogelijkheden op succes, maar gescoord werd er niet meer.

MSC-Amslod Zo1 oefent dinsdag nog één keer voordat de competitie echt begint. Op sportpark Skoatterwald in Heerenveen wacht om 20.00 uur het duel tegen vv Heerenveen dat dit seizoen getraind wordt door oud-prof Gerald Sibon.