De conclusie na afloop was snel getrokken: MSC had het verlies vooral aan zichzelf te wijten. De mooiste kansen waren zeker na rust niet aan de ploeg besteed en dan is het een ongeschreven wet in het voetbal dat de tegenstander dan vaak wel scoort. Dat gebeurde ook in Appingedam, waar MSC het eerste half uur de wedstrijd controleerde, maar er niet in slaagde de openingstreffer te scoren. Gabe Teun Top tikte de bal op aangeven van Jos Fidom wel een keer binnen, maar deed dat vanuit buitenspelpositie. Appingedam profiteerde van het gebrek aan stootkracht bij de Meppelers en kwam in de 37e minuut via Danny Blauw op voorsprong.
Na rust verzuimde MSC het evenwicht te herstellen. De ploeg kreeg zeker zes goede kansen, maar de bal wilde er niet in. Danny Blauw gaf de bezoekers in de 67e minuut een lesje in effectiviteit door uit een snelle counter de 2-0 binnen te schieten.