In de 1e minuut kreeg Arnold Otten een prima mogelijkheid om MSC op voorsprong te zetten, maar de middenvelder faalde hopeloos. Daarna kwam de thuisclub beter voor de dag. Bij MSC stond het niet goed, het gaf Achilles 1894 de ruimte om te counteren. Zo werd het meerdere malen dreigend. In de 20e minuut werd het 1-0. Zwak verdedigen aan Meppeler kant stelde Robert Tiemens in staat listig te scoren. De debutant uit Assen bleef het gevaarlijkst maar slaagde er ondanks enkele goede mogelijkheden er niet in verder uit te lopen.
In de pauze hamerde Deenen op de tekortkomingen in de ploeg. ‘Alles was veel te vrijblijvend en wij waren niet fel genoeg. De ploeg pakte het goed op, er werd meteen goed druk gezet en wij gaven Achilles 1894 niet meer de gelegenheid de vrije man te vinden’. MSC groeide steeds meer in zijn spel, combineerde nu veel beter en bleef druk op de ketel houden. Het leverde goede kansen en de verdiende gelijkmaker op. Zo schoot eerst nog Yves Heskamp een bal tegen de lat, maar stond ook aan de basis van de 1-1. De MSC spits was de Asser defensie te snel af en werd in de zestien onderuit gehaald. Arbiter E. Mathijssen uit Eext wees resoluut naar de stip. Menno van Dam schoot het leer in de 51e minuut feilloos binnen.
Vanaf dat moment verhoogde MSC nog meer de druk op de Achilles 1894 defensie en er kwamen vele kansen. Na een uur spelen was er een mooie 1-2 tussen Jeroen Kleene en Yves Heskamp. Laatstgenoemde legde de bal panklaar voor Stefan Bollen maar die knalde het leer tegen de paal. MSC ging goed door en Yves Heskamp kreeg tot tweemaal toe de mogelijkheid om te scoren, maar slaagde daar niet in.
De thuisclub kon er nog maar sporadisch uitkomen, maar de verlossende voorsprong voor de Meppelers bleef uit. Want ook Stephan Besuyen en Jeroen Kleene vonden het doel niet, terwijl in de slotfase Stefan Bollen na een solo de pech had dat de bal na zijn schot tegen de paal vloog. Daardoor kwam de thuisclub in de hectische slotfase met de schrik vrij en verliet MSC toch wel met enige teleurstelling het veld in het besef dat het twee punten liet liggen.