In de openingsfase was er niets dat er op wees dat de Meppelers een moeilijke wedstrijd tegemoet zouden gaan. De wit-zwarten controleerden de wedstrijd en kwamen via Gabe Teun Top terecht op een 0-1 voorsprong. Na de gelijkmaker door Dariolo Gutierrez in de 32e minuut raakte MSC echter de weg kwijt. De ploeg hanteerde te vaak de lange bal, speelde in een veel te laag tempo en kreeg in de 38e minuut een tweede tegentreffer te incasseren via Patric Hoving. In de 2e helft probeerde MSC wel om langszij te komen, maar de overtuiging ontbrak. Stephan Besuijen was dichtbij, maar zag zijn schot rakelings langs het doel gaan. Na de 3-1 door Arjan Lasette was de wedstrijd gespeeld en liep de thuisclub in de slotfase uit naar een terechte 5-1 overwinning.