Nauwelijks één minuut was het seizoen 2009/2010 voor MSC onderweg of de spelers konden elkaar al opzoeken voor een vreugdedansje. De allereerste aanval van het nieuwe jaargang leverde namelijk direct een doelpunt op. Stefan Bollen gaf een slimme steekpass op de nieuwe spits Gabe Teun Top en met een slim puntertje maakte hij zijn eerste competitiegoal voor de zwart-witten.
‘Een geweldige start natuurlijk’, sprak trainer Leo Blom, die vond dat zijn ploeg in de eerste helft goed voetbalde. ‘Ik moet mijn ploeg een compliment maken. Het is best een omschakeling geweest om het nieuwe systeem waarin we veel verder vooruit voetballen aan te leren, maar ze doen het heel goed. We hebben kansen gehad om het in de eerste helft te beslissen, maar de goals van SVBO kwamen een beetje uit de lucht vallen.’
De ploeg uit Barger-Oosterveld, vorig jaar nog tweede achter Nieuw-Buinen, was voetballend inderdaad minder, maar de gasten bleken gistermiddag net zo doeltreffend als MSC. Ook de eerste fatsoenlijke aanval van SVBO was namelijk raak. Arjan van Halen schoot fraai diagonaal binnen.
MSC nam daarna het heft in handen. Vooral de combinatie tussen de kleine, pijlsnelle Stefan Bollen en de lange, sterke Gabe Teun Top zorgde voor dreiging. Beide spelers stonden ook aan de basis van de 2-1. Bollen werd op de rand van de zestien gevloerd, waarna de vrije trap van Top een hand in de muur raakte. De gegeven penalty werd door Menno van Dam benut, al moesten hij en zijn ploeggenoten Top nog wel even op de afspraken wijzen. De spits stond al klaar om zijn tweede te maken, maar werd door aanvoerder Jeroen Kleene weggehaald. Top was even verontwaardigd, maar bedacht zich snel. Hij was de eerste die Van Dam omhelsde na diens treffer.
MSC hield daarna een overwicht, kreeg ook kansen, maar zag SVBO voor rust toch langszij komen. Ben Sparenberg, die een ijzersterke wedstrijd speelde, was zijn tegenstander Toine Loves even kwijt en toucheerde hem licht. Ook nu ging de bal makkelijk op de stip. Loves zette de penalty in de rebound om voor een 2-2 ruststand.
Na de pauze veranderde het spelbeeld. SVBO kwam scherp uit de kleedkamer. De gasten pasten een dubbele wissel toe en gingen met twee buitenspelers van start. Dat had tien minuten na de rust succes. Invaller Tim Flokstra ontsnapte op links en zette doelman Marc Holterman aan het werk. Die redde MSC in eerste instantie, maar via de kluts wist Nick Klingenberg toch de 2-3 te maken.
De thuisclub leek de kluts even kwijt, speelde teveel de lange bal, maar kwam toch weer terug in de wedstrijd. Dat was met name te danken aan de individuele kwaliteiten van de aanvallers. Bollen, Top en ook Jos Fidom, die in de tweede helft vanaf links voor veel dreiging zorgde, werkten keihard en dat leverde succes op. Twintig minuten voor tijd bereikte Top zijn collega Fidom, die koel bleef voor de goal. De gelijkmaker gaf MSC vleugels en de ploeg nam het heft opnieuw in handen.
Drie minuten na de gelijkmaker leverde dat ook de winnende goal op. De verrassende matchwinner werd Henk Kleene, die uit een corner van Bollen bij de eerste paal binnenknikte. De score had daarna nog veel verder op kunnen lopen, maar Bollen en Top lieten de fraaiste kansen op een monsterscore onbenut. Trainer Blom maalde er niet om. ‘Als het 4-4 was geworden had ik echt gebaald, maar gelukkig is dat niet gebeurd. Ik ben gewoon blij dat de ploeg die er het meest recht op had de drie punten gepakt heeft.’

Opstelling MSC-Antaris: Holterman, S. Sparenberg, H. Kleene, Van Dam, B. Sparenberg, J. Kleene, Noordermeer (Besuijen), Beeksma, Top, Bollen, Fidom.
Bijzonderheden: Geel: Hindriks, Osinga, Benes (SVBO), B. Sparenberg (MSC)
Scheidsrechter: Arends (Zwartemeer) Toeschouwers: 200