Vlak erna moest Erwin Moddejongen met rood van het veld toen hij Henk Kleene neersloeg. MSC ging tegen Germanicus flitsend van start. Het zette druk op de Coevorder defensie die een heel chaotische indruk maakte. In de beginfase kregen de Meppelers, die gretig speelden een aantal prima mogelijkheden en was het al een wonder, dat de gasten nog overeind bleven. Niet in de 13e minuut toen na een snel opgezette MSC aanval Joreilly Chirino het overzicht bewaarde en Yves Heskamp in stelling bracht. Die liet doelman Bjorn Schimmelpenning kansloos. Stefan Bollen die met enkele fraaie acties één van de smaakmakers was verzuimde in de 15e minuut na kinderlijk verdedigen bij Germanicus de 2-0 aan te tekenen. Vlak erop brak Germanicus voor het eerst dreigend uit en verscheen de snelle Jesper Vaessen vrij voor doelman Theo Migchelsen, maar liet de kans op de gelijkmaker liggen.
MSC even geschrokken pakte de draad weer op en zorgde voor nog meer pressie op het Germanicus doel. Yves Heskamp had de tweede treffer op z’n schoen maar zijn inzet vloog tegen de lat. In de 34e minuut brak Germanicus voor de tweede maal gevaarlijk uit. Nu verscheen Patrick Kreeft vrij voor doelman Migchelsen, maar die kon redden op de veel te zacht ingeschoten bal. De laatste vijf minuten voor rust liep MSC op wel heel eenvoudige wijze en met behulp van de Germanicus defensie uit tot 3-0. Eerst strafte de attente Yves Heskamp een misverstand tussen doelman Bjorn Schimmelpenning en verdediger Ruben Peltjes dankbaar af. En op slag van rust scoorde ook nog Stefan Bollen, op zijn schuiver verkeek de Germanicus goalie zich volledig.
Stefan Bollen en Stephan Besuijen lieten na rust uitstekende mogelijkheden onbenut. Ook bij enkele overtal situaties werd te slordig gehandeld. Verder mocht Rick Reins blij zijn dat arbiter J.P. Kremer uit  Willemsoord zijn natrappen op MSC’er Henk Kleene over het hoofd zag, waar rood op z’n plaats was.
Germanicus wankelde maar bleef met enig fortuin de 4-0 bespaard. In de 76e minuut kwam het zowaar na zwak verdedigen door Rick Koelman op 3-1 en viel twee minuten later de aansluitingstreffer door invaller Jens Dost. MSC was even de kluts kwijt en Germanicus was in de 80e minuut dichtbij de gelijkmaker, maar gelukkig voor de Meppelers liet Patrick Kreeft de prima mogelijkheid onbenut.
MSC herstelde zich daarna en ging weer op zoek naar de definitieve beslissing en die viel in de 81e minuut. Het voorbereidende werk was van Stefan Bollen en de afwerking van Yves Heskamp al zat daar wel een buitenspellucht aan. Germanicus protesteerde hevig maar arbiter Kremer wilde daar niets van weten en wees naar de middenstip.
Het treffen was gespeeld en een gefrustreerde Erwin Moddejongen haalde even later zijn gram toen Henk Kleene een overtreding op hem beging. Hij sloeg de MSC’er neer en kon vertrekken. In de stand kwam geen verandering meer omdat MSC aan het slot te slordig met de ruimte die het kreeg omsprong, maar niemand kon zich daar nog druk om maken.