Zondag 18 mei 2008. Eindelijk was het dan zover, de wedstrijd van het seizoen. Worden we kampioen, of niet?
Na onze wedstrijd tegen Emmeloord in het begin van het seizoen, hadden we alle neuzen dezelfde kant opstaan. Het was een wedstrijd waar alles inzat en die we met winst afsloten. We hadden goed gespeeld, keihard gewerkt en een beetje geluk. Vanaf dat moment zat de stemming er goed in.
We wonnen makkelijk wedstrijden, scoorden er lustig op los, maar bovenal de sfeer in de groep was geweldig. De uitwedstrijd tegen Alcides werd gewonnen, evenals de wedstrijd tegen Kuinre, toch twee van de zwaarste tegenstanders. De eerste punten werden verloren in Rutten, door een gelijkspel onder barre weersomstadigheden.
 
Na de winterstop ging het allemaal wat minder gemakkelijk. Langzaam maar zeker sloop het besef in de groep, dat we wellicht kampioen zouden kunnen worden en onbewust werd de druk op ons opgevoerd. Lastige duels werden echter wel met winst afgesloten. Totdat Alcides op bezoek kwam. Een zeer matige pot van onze kant resulteerde in een verlies. Daarna kwam een gelijkspel tegen Emmeloord en konden we alleen nog maar kampioen worden, indien we alle resterende ( 5 stuks) duels zouden winnen. Tot zondagochtend 10.00 uur, hadden we er 4 met winst afgesloten.
De ziekenboeg zat redelijk vol. Hedzer, Eelco en Henkjan konden niet spelen. Eli had een blessure en kon starten, maar we wisten niet hoe lang hij kon spelen.
Voor mijn gevoel is het een wedstrijd geworden, die wij in ieder geval niet snel zullen vergeten. Het eerste half uur werd er meer dan goed gespeeld. Ouderwetse driehoekjes, dieptepasses, snelle spelhervattingen en nuttige overtredingen, ik heb ze allemaal gezien.
Door een doelpunt van Arjan (u kunt uitgebreid op de site de foto’s zien van een potje professioneel juichen) kwamen we op voorsprong. In de rust wisten we het allemaal, de tweede goal moest gemaakt worden, want dat zou ons zekerheid geven. De goal kwam, alleen wij maakten hem niet. De slotfase was behoorlijk tandenknarsend, zo langs de kant. Een oud speler van Alcides, zat namens het team van Alcides, dat bij verlies van onze kant, kampioen kon worden, verslag te doen middels zijn gsm. Zijn letterlijke woorden, 5 minuten voor tijd, waren: ‘Bestel de platte wagen maar’. Helaas…. Door een overtreding op Freddy, legde Jacobs, waarschijnlijk voor het eerst en tevens voor de laatste keer, de bal op de stip. De strafschop werd benut en het feest kon beginnen. Een enorme beker, kampioensshirts, de felicitaties en bloemen van het bestuur, het was compleet. Wij van het 6e hebben genoten van deze dag en middels dit verslagje willen wij graag het bestuur bedanken, voor de consumpties die wij hebben mogen ontvangen, de supportersvereniging, van wie wij een zeer genereuze bijdrage ontvingen voor het bouwen van een feestje en zeker ook Kees Veelo, voor de vele en geweldige foto’s.
 
Namens MSC-6
 
Hjm
 
(Foto’s van Kees Veelo staan in het Fotoalbum)