Emmeloord uit, is doorgaans een lastige wedstrijd voor MSC-ers. Er is meestal wel iets aan de hand als MSC A1 tegen Emmeloord moet spelen. Is het niet dat er fysiek hard gespeeld wordt, of dat de wedstrijdleiding een bijzondere draai aan het wedstrijdverloop geeft, er is altijd sprake van een wedstrijd die gespeeld wordt op het scherpst van de snede.De wedstrijd van afgelopen zaterdag werd dan ook met spanning tegemoet gezien.
Uit de stand in de competitie kun je opmaken dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn omdat ze ongeveer even veel punten hebben.
Coach Marco de Grip gaf de groep duidelijk te kennen, dat als we mee zouden gaan in het spel van Emmeloord we deze wedstrijd zouden verliezen. Vertrouwen hebben in het eigen spel en de tegenstander jouw wil opleggen was de opdracht voor vanmiddag.De eerste 20 minuten liet MSC-Antaris goed georganiseerd voetbal zien. Het gaf geen kansen weg en Emmeloord liep constant achter de feiten aan.Na 10 minuten bracht Frank Kuurman de stand op 0 – 1`. Hij reageerde alert op een misverstand tussen de keeper en een verdediger. De verdiende vorsprong werd nog groter toen Daan Braspenning een prachtige pass van Soufian El Ajjouri met een hard schot achter de doelman werkte. ( 0 – 2 ).Een slordige fout in de verdediging van de Meppelers bracht de stand terug tot 1 – 2.Direct sloop de onzekerheid in de ploeg en de ploeg uit Emmeloord werd steeds sterker.
In de pauze benadrukte de trainer dat er veel meer geloof in eigen kunnen moet zijn. Deze stand moet gewoon niet meer uit handen gegeven worden.
In de tweede helft had MSC-Antaris het beste van het spel. Souffian El Ajjouri wist de stand op 1 – 3 te brengen. De strijd was gestreden en de zwart-witten wisten de wedstrijd goed uit te spelen. Doelman Boris Trninic wist echter met een paar prachtige reddingen de score tot een tegendoelpunt te beperken.Een belangrijke overwinning voor MSC-Antaris. Door deze uitslag draaien ze nog steeds mee in de kop van de competitie.