Het is altijd weer spannend hoe het de eerste competitiewedstrijd, na de winterstop, weer zal gaan.Zaterdagmiddag moest het A1 team aantreden tegen het stug spelende Urk. De tegenstander is voetballend niet altijd geweldig, maar heeft wel fysieke kracht en strijdlust in de gelederen. Trainer Marco de Grip gaf in zijn voorbeschouwing al aan dat een je een dergelijke ploeg niet moet laten spelen. De opdracht was dan ook, vroeg storen en vooral de bal snel rond laten gaan.
Het A1-team kon gelukkig weer beschikken over Dion Mehlkop, die toch lange tijd met een blessure te kampen heeft gehad. Dit betekent een behoorlijke versterking in de achterhoede.
Aan de warming-up van MSC was al te zien dat de ploeg geladen was en dat ze er zin in hadden.
Door goed gegroepeerd voetbal gaven de Meppelers in de eerste helft geen kans weg.
Met af en toe prachtige aanvallen was het duidelijk dat MSC de dienst uit maakte. In de 21e minuut resulteerde dit in een mooi doelpunt van Michel Wester, 1 – 0. Toch waren we niet in staat de score uit te bouwen, terwijl daar wel de mogelijkheden voor waren.
In de rust benadrukte trainer de Grip nogmaals, dat we niet mee moesten gaan met het spel van Urk, maar moesten blijven combineren. Enkele krampgevallen bij de tegenstanders deden vermoeden dat sommige spelers er behoorlijk doorheen zaten.De tweede helft begonnen we niet overtuigend, maar snel het MSC het initiatief weer in handen.
Een voorzet vanaf de rechtervleugel werd door Wesley Bezemer in de goal gewerkt. Helaas zag de scheids dat anders en bleef de stand 1 – 0.
Een afstandschot van Frank Kuurman belandde tegen de paal en zo kreeg MSC kans op kans.
Martijn Wassink kreeg de bal op het middenveld en wist met een prachtige pass de bal achter de verdediging van Urk te spelen.
Daan Braspenning nam de bal met de borst mee en kwam alleen voor de keeper, 2 – 0.
In de 90e minuut wist Dominique Slagter uit een prachtige assist van Frank Kuurman de bal in een keer achter de keeper te werken, 3 – 0.
Een zeer tevreden coach keek terug op een goed gespeelde wedstrijd. Dit geeft weer vertrouwen voor de toekomst.